Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić sa saradnicima prisustvovao je Sednici saveta za bezbednost saobraćaja opštine Veliko Gradište.

Na sednici su razmotrene konkretne mere koje će lokalna samouprava preduzeti u 2021. godini kako bi bezbednosti na putevima bila na još višem nivou.

Direktor Agencije Duško Pešić istakao je da je opština Veliko Gradište pozitivan primer odnosa lokalne samouprave prema bezbednosti u saobraćaju. Opština Veliko Gradište je ove godine na bezbednost u saobraćaju utrošila 100 % planiranih sredstava, koja su opredeljena od naplaćenih kazni za prekršaje, na osnovu Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Bezbednost u saobraćaju jedan od prioriteta u opštini Veliko Gradište 48297
Foto: Agencija za bezbednost saobraćaja

Ta sredstva su iskorišćena za unapređenje saobraćajne infrastrukture, unapređenja vaspitanja i obrazovanja, opremanje saobraćajne policije.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić rekao je da je Savet za bezbednost saobraćaja, kao jedan od aktivnijih u Srbiji, već izradio projekat saniranja nekoliko „crnih tačaka“ koji će biti sproveden naredne godine.

Agencija za bezbednost saobraćaja pružiće podršku svim opštinama u Srbiji, prvenstveno na prevenciji i edukaciji mladih učesnika u saobraćaju, unapređenju saobraćajne infrastrukture.

Bezbednost u saobraćaju jedan od prioriteta u opštini Veliko Gradište 48297
Foto: Agencija za bezbednost saobraćaja

Autor i foto: Agencija za bezbednost saobraćaja