Kao i prethodnih godina Ženski centar “Milica“, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizovao je vožnju podrške „Daj pedalu raku 2020“, kako bi glas o važnosti redovnih preventivnih pregleda i samopregleda dopro do svesti svake žene u Srbiji.

Kako kažu u Ženskom centru, rak je izlečiv ako se otkrije i leči na vreme pa i ove godine, u vreme proglašenja pandemije COVID 19 upravo te dve važne reči “otkriti” i “lečiti” na vreme su postale gotovo nemoguće.

Upravo zbog toga, sada je više nego ikad potrebno dati podršku svima koji se sa ovom bolešću bore, i ženama ali i zdravstvenim profesionalcima koji se trude u izuzetno teškim uslovima da pobedi život.

Zato Daj pedalu raku 2020 ima za cilj da biciklističkom vožnjom, uz poštovanje preporuka Vlade Srbije I Ministarstva zdravlja, pruži podršku ženama koje se u ovako teškim trenucima izazvanim COVID 19 pandemijom bore sa rakom dojke, ali i lekarima bez kojih bi ova borba bila nemoguća.

Lokalna samouprava je 03. oktobra, tačno u podne, podigla zastavu manifestacije u gradskom parku.

Uz organizatora Ženski centar “Milica“ i suorganizatore opštinu Veliko Gradište i Sportski savez Veliko Gradište, pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo omladine i sporta i Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut“.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments