Posetioci Centra za kulturu Požarevac i ljubitelji filma, ponovo mogu da imaju pravi bioskopski doživljaj. Kao što je već poznato, bioskop Centra za kulturu u Požarevcu ispunio je sve neophodne uslove da ponovo započne svoj rad od juče. Galina Pavlenko Perić, direktorka ove požarevačke kulturne ustanove, kaže za POPORTAL da je ovo sada samo preporuka Vlade Srbije da oni koji su spremni pokrenu svoj bioskop. Zvanično,  pravi bioskopski repertoar kreće od 1. septembra.
Bioskop Centra za kulturu Požarevac ponovo radi, današnji repetoar za sve uzraste ! 40741
Galina Pavlenko Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac

 

„Pošto smo bili spremni i imali smo filmove koje možemo da prikažemo ove nedelje, a i kompletna sala je dezinfikovana, mada smo dezinfekciju radili stalno u periodu koji je iza nas za koji se nadamo da se neće ponoviti. Sve preporuke ćemo morati da sprovodimo, da budemo odgovorni a pre svih tu mislim na našu publiku. Dakle, obavezno je nošenje maski. Svako drugo sedište može da primi posetioca. Za sada nemamo dozvolu za rad punim kapacitetom, ali nas raduje što ipak pokrećemo ono što dugo nismo imali a to je program u Centru za kulturu“, optimistična je direktorka Pavlenko Perić.
Repertoar Bioskopa Centra za kulturu Požarevac za danas je:
-utorak 25.08. u 18,00 sati ,,Tajna izgubljenog kraljevstva”crtani,sinhron.
Bioskop Centra za kulturu Požarevac ponovo radi, današnji repetoar za sve uzraste ! 40741
Reditelj i scenarista ove animirane avanture Kirby Atkins – našoj publici je dobro poznat kao animator filmova Štrumpfovi 2, Alvin i Veverice, Džimi Neutron, kao i Spilbergovog filma Veliki dobroćudni džin.
-utorak 25.08. u 20,00 sati ,,Otac” domaći film, kandidat za Evropsku filmsku nagradu.
Bioskop Centra za kulturu Požarevac ponovo radi, današnji repetoar za sve uzraste ! 40741
Film „Otac“ Srdana Golubovića dobio je nagradu publike kao najbolji igrani film na Berlinalu. Propale fabrike, korumpirani sistem, siromaštvo koje ljude tera u očaj – to je slika Srbije predstavljena u Berlinu. Stvarni otac u stvarnoj priči je Đorđe Joksimović iz okoline Kragujevca. Njemu su nadležne, lokalne institucije oduzele decu uz obrazloženje da on o njima ne može adekvatno da se stara, jer za to nema materijalnih uslova. Joksimovićev život razbio se poput prozorskog stakla na koji je bačen kamen i pred njim su ostale samo krhotine: izgubio je posao u fabrici, majka njegove dece završila je na psihijatriji i rečeno mu je da će njegova deca ubuduće da žive u hraniteljskoj porodici. Očajan, ali odlučan da se bori za njih, zaputio se peške u Beograd da se direktno obrati za pomoć Ministarstvu za rad…
Radno vreme Bilet servisa Centra za kulturu Požarevac:
-utorak 25.08. od 08-13 sati i od 17-20sati.
Ulazak u Bilet servis Centra za kulturu je moguć samo uz poštovanje epidemioloških mera (nošenje maski i dezinfekcija ruku,samo jedna osoba unutar Bilet servisa).
-Cena ulaznice je 250,00 dinara.
U sredu,26.08. Bilet servis neće raditi.
Za period od četvrtka će biti blagovremeno objavljeno radno vreme Bilet servisa.
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments