JKP „Parking servis“ Požarevac danas je zvanično pustio u rad dve lokacije nove B zone, to su Blok Sinđelić, ograđeni parking prostor u Sinđelićevoj ulici, i Blok Davorjanke Paunović, parking prostor koji se prostire od raskrsnice ulica Njegoševe i Jovana Šerbanovića, i nastavlja se na ulicu Davorjanke Paunović kod Elektromorave.

Da podsetimo, nova B zona podrazumeva da svi oni koji žive u toj zoni imaju pravo na povlašćenu stanarsku parking kartu po ceni od 380 dinara na mesečnom nivou. U Bloku Sinđelić pravo na ovu povlašćenu parking kartu imaju građani sa prebivalištem u ulicama: Sinđelićeva, Tabačka čaršija, Trg Oslobođenja i Lenjinova.

„Na ovaj način želeli smo da građanima koji žive u samom centru grada, gde je problem parkiranja najizraženiji, omogućimo da i na ovoj lokaciji parkiraju svoja vozila, jer će u ovim blokovima sigurno pre moći da nađu slobodno parking mesto, obzirom da će B zona za sve one koji ne žive u blokovima biti najskuplja zona za parkiranje. Podsećam da je cena započetog časa parkiranja u B zoni 60 dinara, i da je vreme parkiranja ograničeno na maksimalnih 120 minuta.“

Blokovsko parkiranje na dve lokacije u Požarevcu 29307
U Bloku Davorjanke Paunović pravo na povlašćenu parking kartu od 380 dinara imaju samo građani sa prebivalištem u ulici Davorjanke Paunović. Zahtev za ostvarivanje prava na ovu povlašćenu parking kartu građani mogu da podnesu na šalterima u upravnoj zgradi Parking servisa u ulici Voje Dulića 28, radnim danima od 7.30-20 časova i subotom od 8-14 časova.

U narednom periodu, sa lepšim vremenom, kreće se sa uređenjem još dva bloka, to su blok Moše Pijade iza zgrada „Lamele“ i blok Čede Vasovića tzv. naselje „Đura“.

 

Projektom Blokovskog parkiranja rešiće se dugogodišnji problem građana koji žive u centralnoj zoni grada, i takođe urediće se površine unutar blokova koje su u lošem stanju obzirom da nisu sređivane više od 30 godina od kada su zgrade i izgrađene.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments