Tokom 2018. godine potpisana je protokolarna saradnja između Udruženja paraplegičara Banata iz Zrenjanina i Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Udruženje paraplegičara Banata 2013. godine pokrenulo je akciju „ Čep za hendikep“ u okviru koje su plastični zatvarači počeli da se sakupljaju i recikliraju. Sakupljeni čepovi se nose u fabrike za reciklažu plastike, koje ih otkupljuju. Za dobijeni novac, ugroženim OSI (osobe sa invaliditetom) , transparentno, na osnovu prispelih prijava, kupuju se invalidska kolica, hodalice, lekovi, pelene i druga pomagala.

U zgradi Zavoda za javno zdravlje Požarevac postavljene su obeležene kutije (u holu zgrade) gde svi zainteresovani građani mogu da odlože plastične čepove.

„Čep za hendikep“ od sada i u Zavodu za javno zdravlje Požarevac 16182

Misija udruženja „Čep za hendikep“ je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i zalaganje za ostvarivanje punog potencijala svake osobe sa invaliditetom, uz korišćenje raspoloživih resursa u zajednici.

Sa velikim zadovoljstvom smo postali deo tako humanog čina i ovim putem želimo da pozovemo sve ljude dobre volje da učestvuju u prikupljanju čepova.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments