Danas je u Gradskom zdanju obeleženo četrdeset godina postojanja i rada Saveza društva inženjera i tehničara grada Požarevca.

Savez društva inženjera i tehničara grada Požarevca na ovim prostorima uspešno deluje punih 40 godina. Okuplja veliki broj inženjera i tehničara iz svih struka. U ovom trenutku, Savez ima osam strukovnih društava i to DIT rudarske i geološke struke, DIT arhitektonske, građevinske i geološke struke, Društvo državalaca sredstava rada, DIT elektro, mašinske,saobraćajne i organizacione struke, DIT šumarske, DIT poljoprivredne , DIT hemisjek,tehnološke i metaluruške struje kao i Udruženje Infrastrukture grada Požarevca.

U skladu sa ciljevima i načinima delovanja, Savez je u proteklom periodu bio usmeren ka rešavanju problematike uštede svih vidova energije, izrade prostornih planova i prostornog planiranja, uvođenje novih tehnologija, planiranja komunalne infrastrukture, mogućnosti razvoja poljoprivredne proizvodnje, delovanja u oblasti ekologije i zaštite životne sredine, korozije i zaštite materijala, itd.

Savez je u toku svog postojanja i rada ostvarivao značajnu saradnju sa mnogim obrazovnim ustanovama na području Grada Požarevca, privrednim društvima, Gradskom upravom, Ministarstvima, sa brojnim institutima i fakultetima, sa Savezom inženjera i tehničara Srbije, IT organizacijama iz drugih mesta.

Na prijemu su takođe uručene Povelje za pomoć u radu i afirmaciji Saveza organizacijama, institucijama kao i pojedincima.

Institucije koje su dobile Povelju su Grad Požarevac, Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“ Požarevac, Tehnička škola sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac i Politehnička škola Požarevac a nagrađeni pojedinci su dr Igor Marić dipl.inđenjer arhitekture, Vojislav Pajić dipl. inženjer arhitekture, mr Goran Nikolić dipl. inženjer elektrotehnike. Gruja Miloš dipl. inženjer šumarstva i dipl. grafički inženjer.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments