Članovi Udruženja potomaka ratnika 1921.-1920. godine iz cele Srbije posetili su danas Požarevac, a svečani prijem u Gradskom zdanju upriličio je načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović.

Tim povodom Simonović je istakao da je svetao primer hrabrosti naš slavni sugrađanin Milivoje Stojanović Brka, kome Požarevac ali i čitava Srbija, tek treba dostojno da se zahvale. Kao i da je to razlog visokog poštovanja požarevačko Udruženja potomaka ratnika 1912 – 1920. godine.

„Na kraju krajeva, ovde i jesmo u zajedničkoj kući, našoj Srbiji, jednoj jedinoj koju imamo. Upravo zbog toga moramo je čuvati, a vaše udruženje to radi na najbolji način – tako što čuva sećanje na one najbolje koji su u njoj živeli i za nju život dali.“ – rekao je Simonović.

Foto: T. Bogosavljević

Među zvanicama bili su i Zoran Milošević, omoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ognjen Krstić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji.

Načelnik Gradske uprave je od Udrženja dobio poklone, među kojima i umetničko delo sa kolonije slikara Udruženja Milene Pavlović Barili.