U okviru obeležavanja protekle Dečije nedelje 2020. godine, Udruženje likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“ u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Ljubica Vrebalov“ i direktorkom Tanjom Lončar, nastavlja program oslikavanja murala u dvorištima vrtića.

Članovi ULISA "M.P.Barili" oslikavaju murale u vrtićima u Požarevcu 42765

Inicijativa za vesele zidiće potekla je od Nenada Popovića, jednog od najaktivnijih članova udruženja koji je ovom idejom i nesebičnim zalaganjem okupio i motivisao ostale članove među kojima su: Katarina Vukašinović, Tina Leposavić, Dimitrije Popović, Ana Stojković, Desanka Stanojević, Slađa Milovanović, Marica Milosavljević, Svetlana Rakić, Violeta Kevro… Ovo je druga po redu akcija vrednih i kreativnih umetnika koja je započeta prošlogodišnjim radovima u vrtiću „Duško Radović“. Cilj je ulepšavanje detinjstva mališana i oplemenjivanje prostora koji utiču i na bogatiji izgled grada Požarevca.

Članovi ULISA "M.P.Barili" oslikavaju murale u vrtićima u Požarevcu 42765

Ovakvim aktivnostima se neguje odlična poslovna i prijateljska saradnja između udruženja i vrtića, edukativnog su karaktera i odličan podsticaj ne samo za najmlađe nego i za sve naše građane, da zajedno čuvamo i poboljšamo ono što imamo. Predsednica ULIS-a „M.P.Barili“ Katarina Vukašinović, istakla je da je u planu da se oplemene zapušteni zidovi našeg grada u saradnji sa ljudima dobre volje, pozivajući zainteresovane kompanije i privatna lica da podrže realizaciju kreativnih ideja i plemenitih ciljeva.

Članovi ULISA "M.P.Barili" oslikavaju murale u vrtićima u Požarevcu 42765

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments