Kako prenosi tamošnji “Katimerini”, od četvrtka do ponedeljka je registrovano 97 novih slučajeva, ali samo tokom jučerašnjeg dana 52 novoobolelih. Ovo možda ne izgleda strašno u odnosu na naše rezultate, ali ovo je najveći broj novoobolelih od korone u jednom danu još od 23. aprila!

Ono što je Grke najviše zabrinulo je podatak da su 30 od 97 novozaraženih putnici koji su došli iz inostranstva. A, granica će tek biti otvorena za turiste iz 29 zemalja 15. juna…

Koliko su novi podaci zabrinuli i stručnjake svedoči i činjenica da će posle dužeg vremena ponovo početi dnevni brifinzi epidemiologa o stanju u zemlji, ali i da su danas sastanak održali premijer Kirjakos Micotakis i najviši zdravstveni zvaničnici.

Tom prilikom je dogovoreno da se proširi sistem testiranja, posebno u severnom delu Grčke, gde je otkriven veći broj zaraženih poslednjih dana. Takođe, nije isključeno da bi pojedine lokacije na kojima su buknula mini žarišta mogla da budu stavljena u neku vrstu karantina kako bi se sprečilo širenje korone.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments