U okviru projekta „DA MOJA KOSA BUDE TVOJA KOSA“ možete donirati kosu deci oboleloj od raka za izradu perika.

Septembar je mesec kada je udruženje “Uvek sa decom” osnovano i ove godine obeležava 30 godina rada. Od svog osnivanja udruženje pomaže deci koja se leče na dečjem odeljenju na Institutu onkologije i radiologije Srbije. Ovaj mesec se zove i “Zlatni septembar” i posvećen je deci oboleloj od raka i obeležava se osvetljavanjem objekata zlatnom bojom u gradovima širom sveta, pa tako i kod nas.

Udruženje je odlučilo da 30 godina rada obeleži akcijom šišanja i doniranja kose za decu obolelu od raka kako bi se napravile perike od prirodnih kosa. Akcija nosi naziv “Da moja kosa bude tvoja kosa” i za sada nema rok trajanja, jer je potreba za perikama od prirodne kose konstantna. Za doniranje je potrebno da bude ošišano minimalno 15 cm zdrave kose, može biti i farbana.

Početak akcije je u subotu, 12. septembra u 12 sati u salonu vlasuljara Marko Majstorović – WHM. Zbog epidemioloških mera i stanja u državi, broj ljudi je ograničen i neophodno je da se unapred zakaže termin preko udruženja. Tog dana, šišanje će biti besplatno u pomenutom salonu (Vojvode Stepe 133), ali i u narednom periodu, za sve koji se prijave preko sajta udruženja www.sadecom.org.rs. Veliki broj frizerskih salona dobiće uputstva za doniranje kose, a detalji o načinu doniranja kose možete naći na sajtu udruženja.

Dragi prijatelji, ukoliko ste odlučili da se ošišate i donirate svoju kosu u sklopu projekta „Da moja kosa bude tvoja kosa“, na pravom ste mestu.
Hvala vam na humanosti i želji da pomognete deci koja su pretrpela gubitak kose. Sve perike za decu izrađuju se od Vaše donirane kose u vlasuljarskoj radionici WHM,Vojvode Stepe 133,Beograd.

Uputstvo možete preuzeti ovde: ovde