Na današnji dan, pre 18 godina, baš onako kako su mnoge institucije, političari ali i brojni građani govorili, pucano je u Srbiju. Ubijen je srpski premijer dr Zoran Đinđić. Iako su optuženi na robijama, i dan danas postoje razne špekulacije u vezi sa atentatom na premijera i razne pojedinosti najskandaloznijeg ubistva u novijoj istoriji koje možda i nikada neće biti otkrivene.

Danas se navršava 18 godina od kako je pucano u Srbiju! 51646

 

Tim povodom, u sedištu Demokratske stranke u Požarevcu obeležio se 12. mart, kao spomen ubijenom premijeru i pokazatelj da njegove vizije i nakon njegovog života i dalje žive.

„Zoran Đinđić je bio političar koji je Srbiju odlučno vodio ka zapadu. Filozof, državnik, reformator, vizionar, čovek velike energije, Đinđić je želeo da Srbija postane deo Evropske unije, i u skladu sa tim zagovarao je savremene standarde o vladavini prava, ljudskim pravima i ličnim slobodama, kao i integraciji i decentralizaciji društva. Verovao je u jačanje i snagu institucija a ne pojedinaca i ličnosti. Svi pamtimo jednu od njegovih poslednjih izjava: Ako neko misli da će zaustaviti sprovođenje zakona, time što će mene ukloniti, grdno se vara, jer ja nisam sistem.

Mi demokrate, i ako danas ne baš brojni, i dalje verujemo u ove vrednosti. Danas smo posebno ohrabreni velikim brojem običnih ljudi koji od jutros svraćaju da upale sveću i da razmene po koju reč spominjući i žaleći Zorana.“ – navela je u svom saopštenju Demokratska stranka Požarevac.

Obeležavanju dana smrti Đinđića, prisustvovao je i poverenik LDP-a za Požarevac, Dragan Radosavljević.

Danas se navršava 18 godina od kako je pucano u Srbiju! 51646
Dragan Radosavljević, poverenik LDP za Požarevac