Grejalica izazvala požar u kući Zorana Petrovića iz Požarevca, kuća gorela i ranije.

Zoranu Petroviću (32) iz Požarevca, staratelju četvoro maloletnih sestrića, požar je uništio celo prizemlje kuće u Proleterskoj ulici. Požar je izbio kada se zapalila kaljeva grejalica, dok su u kući boravili sedmogodišnji blizanci, dečak i devojčica, njihov brat star osam, i sestra stara 17 godina. Na sreću, deca nisu povređena, ali je uništeno celo prizemlje.

– Dok su gledala televiziju, deca su se otimala oko daljinskog i tad je na grejalicu pala jakna i zapalila se. Kad sam čuo njihovo dozivanje, utrčao sam u sobu i izveo ih napolje. Vatra je za kratko vreme uništila zidove, tavanicu, stolariju i pokućstvo – priča Zoran. Od ukupno 120 kvadrata, koliko imaju prizemlje i sprat, u požaru je uništeno oko 80.

Iako ima tek 32 godine, Zoran brine o četvoro dece svoje sestre, umesto nje i njihovog oca. U njegovoj kući, na spratu, požar je izbio i 2014. godine, zbog elektroinstalacija. Četiri godine mučio se da popravi kuću, a sad ih je zadesio novi požar. Na sreću, humani sugrađani pritekli su u pomoć, zahvaljujući objavama i apelima na društvenim mrežama.

Najstarija devojčica o kojoj Zoran brine je gimnazijalka, a troje mlađih idu u OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“. Ova škola odmah je reagovala i obezbedila prozore i laminat. Ostalo su donirali humani građani.

Na Zoranovu adresu već je, zahvaljujući dobročiniteljima, pristigao građevinski materijal, nameštaj, novac, odeća i obuća.

Iako su mnogi želeli da mu pomognu, Zoran se zahvalio i rekao da nema potrebe pokretati nikakvu akciju, jer su mi plemeniti građani već pomogli i obezbedili sve što treba da obnovim kuću.

Glavnu pomoć Zoranu pruža njegov prijatelj Vladimir Trajković, koji sve vreme radi sa njim na otklanjanju posledica požara.

Izvor: alo

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments