Na Međunarodnom festivalu horova, grupa pevača i orkestara „Raspevani dživdžani”, koji se održava u Kolarčevoj zadužbini pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Gradskog sekreterijata za kulturu, nastupio je i Dečiji hor „Dunavska lira” Kostolac, pod vođstvom Marije Mitić.

Ovom prilikom su izvedene tri numere, koje su prisutnima približile raznolikost i bogatstvo melodija sa evropskog, afričkog i severnoameričkog kontinenta.

Dečiji hor „Dunavska lira” Kostolac - Nastup na Kolarcu 12475
-Dečiji hor je danas plenio čistom melodijom na bini jedne od najznačajnijih institucija kulture u Beogradu i Srbiji. Kolarčeva zadužbina je mesto gde nastupaju najveća imena današnjice i nama je pripalala velika čast da tu predstavimo i deo našeg repertoara. Ovim nastupom je napravljen istorijski korak i za samu „Dunavsku liru” i za grad Kostolac.

Ovo su deca koja su za ponoc, koja vredno vežbaju i mogu da nastupe na svakoj bini i pokažu sav entuzijazam i ljubav koju imaju prema muzici. Moram ovom prilikom da siatkenm da „Dunavska lira” funkcioniše sa više nego skoromnim finansijskim sredstvima ali da ipal uspevamo da održim kontinuitet svog rada, što nije ni najmanje lako ali naša deca to zaista zaslužuju.

Dečiji hor „Dunavska lira” Kostolac - Nastup na Kolarcu 12475

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments