Štete od prošlogodišnjih poplava u opštini Petrovac na Mlavi bile su velike, ali su godinu dana kasnije jedva vidljive.

Preko Kancelarije za javna ulaganja u obnovu oštećenih objekata uloženo je preko pet miliona evra, dobijenih od Svetske banke. Da su ta sredstva dobro iskorišćena uverili su se I predstavnici ovih institucija.

Delegacija Svetske banke u Petrovcu na Mlavi 20479

Marko Blagojević direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kaže da su sredstva koja su uložena, sredstva iz jedne posebne linije Svetske banke,

“I meni je posebno zadovoljstvo što su predstavnici Svetske banke danas sa nama, da se I svojim očima uvere u sve projekte na koje je potrošen taj novac koji su nam oni stavili na raspolaganje.To je jedna specijalna linija, Srbija je prva zemlja u regionu kojoj je ta linija bila odobrena”.

Delegacija Svetske banke u Petrovcu na Mlavi 20479

Iz fondova Svetske banke finansira se izgradnja nove brane na reci Busur, čije je pucanje I dovelo do poplava. Takođe, urađeni su I drugi zaštitni objekti na bujičnim vodama.

Delegacija Svetske banke u Petrovcu na Mlavi 20479

U toku je rekonstrukcija mosta na Mlavi u centru Petrovca, koji je žila kucavica ove opštine. Takođe obnovljene su I škole u selima Burovac I Krvije, koje su teško oštećene u poplavama.

Delegacija Svetske banke u Petrovcu na Mlavi 20479

“Rekonstruisane škole nisu važne samo zbog broja đaka koji tu pohađaju školu. Tu su I delovi vrtića, zatim kulturno-umetnička društva, sportske organizacije. Čitave mesne zajednice koriste tu školu”, kaže Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

Petrovac na Mlavi ima mali budžet, I spada u nerazvijene opštine, tako da bez pomoći Kancelarije za javna ulaganja saniranje posledica poplava ne bi bilo moguće, kažu u ovoj opštini.

Autor: Poportal

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments