Dok se u Domu Narodne skupštine održava konstitutivna sednica novog saziva parlamenta, ispred zgrade na Trgu Nikole Pašića okupljeni građani na poziv stranke Dosta je bilo (DJB), gađali su poslanike jajima, pa čak i paradajzom, jedan od učesnika protesta je priveden, a policija je napisala nekoliko kazni.

Policija je jednog mladića privela i odvela kroz Pionirski park, a napisano je i nekoliko kazni zbog blokiranja javne saobraćajnice.

Lider Dosta je bilo Saša Radulović negodovao je zbog toga i pitao policiju zašto to čini kad je u pitanju miran protest, a dobio je odgovor da su kazne napisane, jer su građani nenajavljeno blokirali javnu saobraćajnicu.

Građani, koji su došli na poziv DJB i blokirali saobraćaj ispred parlamenta u oba smera, kazne nisu hteli da potpišu, ali su se povukli na plato ispred parlamenta, a deo njih je i dalje na kolovozu iz pravca Bulevara kralja Aleksandra ka Trgu Nikole Pašića tako da se saobraćaj trenutno odvija samo u suprotnom smeru.

Okupljeni povremeno viču „ua” i „lopovi”, pevaju pesme o Kosovu i Metohiji, a u jednom trenutku su skupštinu gađali jajima.

Oni su, naime, jajima gađali poslanike SVM-a, koji su tokom pauze izašli ispred skupštine kako bi se fotografisali i tom prilikom, kako je Tanjugu rekla poslanica SVM-a Elvira Kovač, pogodili su njenu stranačku koleginicu Eneše Uri.

Među okupljenima je i raščinjeni monah Antonije sa megafonom.

Građani su se okupili na poziv stranke Dosta je bilo i njenog lidera Saše Radulovića, ali se druge opozicione stranke i njihove pristalice nisu odazvali.

Predstavnicima novog saziva parlamenta, dok su pristizali u skupštinu na početak sednice, zviždali su i dobacivali „ua, izdaja”.

Ispred i u blizini parlamenta prisutne su brojne policijske snage.

Autor: Politika

Foto: PrintScreen Blic

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments