Dana 14.10.2019.godine oko 17,00 časova u ul. Dunavska u Požarevcu, došlo je do saobraćajne nezgode – obaranje bicikliste od strane NN vozila i vozača, kojom prilikom je biciklista Ružica – Marija Kovač zadobila teške telesne povrede opasne po život.

NN vozač je tom prilikom pobegao sa lica mesta i udaljio se u nepoznatom pravcu, dok je oštećena sledećeg dana preminula od posledica zadobijenih povreda.

Postupajući zamenik Osnovnog javnog tužioca je kritični događaj tada pravno kvalifikovao kao Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 KZ i Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz člana 296 KZ.

Radeći na rasvetljavanju navedenih krivičnih dela i identifikaciji NN vozača, policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je navedena krivična dela izvršio A.Đ. vozilom marke Zastava 101.

Pregledom zapisa sa lica mesta i u pravcu bekstva, utvrđeno je da je vozilo prevezao u ataru sela Mihajlovac, grad Smederevo, gde je i pronađeno zapaljeno.

U razgovoru sa policijskim službenicima osm. A.Đ. je priznao da je namerno izazvao saobraćajnu nezgodu kako bi oštećenu lišio života.

Motiv za izvršenje dela prema njegovim navodima je namera da pomogne svom drugu D.S. i njegovom ocu S.S. koji su ošt. sada pok. dali novac na ime kupovine kuće sa pravom zajedničkog korišćenja i kasnijeg nasledstva iste nakon njene smrti.

Kako su u međuvremenu međusobni odnosi narušeni, kada im je ošt. sada pok. zabranila da koriste prostorije te kuće, osm. A.Đ. su osm. D.S. i osm. S.S. podstrekli na izvršenje ovog krivičnog dela, a zatim mu pomogli pre i posle izvršenja istog.

Po saznanju i predočavanju novih činjenica rukovodiocu VJT u Požarevcu i dobijanju naloga tog tužilaštva, osumnjičena lica su zadržana zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovala u izvršenju krivičnog dela Teško ubistvo.

Nakon što su saslušani pred VJT u Požarevcu, postupajući zamenik tog tužilaštva je stavio sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu predlog za određivanje pritvora osumnjičenim licima.

Autor:VJT Požarevac

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments