Beograd — Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović potvrdila je danas, kako kaže, „jako dobru vest“ da Srbija postaje deo Mišlenovog gastronomskog vodiča.

„Svega 33 zemlje imaju restorane koji nose neko od obeležja Mišlen, a nemaju ni sve zemlje EU. Srbija se priključuje maloj izabranoj porodici“, rekla je Labović.

Direktorka Turističke agencije Srbije potvrdila: Srbija postaje deo Mišlenovog turističkog vodiča 42782

Srbija će moći da parira svetskom kvalitetu kada je gastronomska ponuda u pitanju, rekla je Labović.

„Ove godine smo na sajmu turizma predstavili turistički vodič Mišelin kao prvi korak naše saradnje. Sada idemo taj drugi, najznačajniji korak, a to je korak ka ulasku u Mišlenovu gastronomsku selekciju koja će značajno da doprinese pozicioniranju Srbije kao gastronomske destinacije“, rekla je Labović.

Kada Mišlen dođe na neku destinaciju, kako je rekla, on značajno poboljša njen imidž.

„Veliko saoštenje biće objavljeno poičetkom decembra s obzirom da procedura i dalje traje“, rekla je ona i dodala da će se tada znati Mišlenov izbor.

Poručila je da se za početak kreće od Beograda, ali da se nada da će se nakon toga proširiti i na ostatak Srbije.

„Sama inspekcija i procena Mišelina je nezavisna, oni su vrlo tajnoviti, niko ne zna koji će biti izbor“, navela je Labović.

Srbija je, naime, postala deo prestižnog Mišlenovog gastronomskog vodiča, a koji su restorani u našoj zemlji dobili ovo, najprestižnije kulinarsko priznanje biće poznato u decembru.

Autor: B92

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments