Olimpijske igre 2024. u Parizu uvrstile su brejkdens među discipline, a evropski prvak iz 1983. se nameće kao logičan izbor za selektora.

Naš najpoznatiji denser Đole Đogani ističe da mu je drago što je brejkdens postao olimpijski sport, te će se naći na Olimpsijkim igrama u Parizu 2024. godine.

– Drago mi je da je brejkdens postao olimpijski sport, samim tim što jeste brejkdens jedna vrsta sporta zapravo, moglo bi da se formiliše kao disciplina između umetničkog klizanja koja ide uz muziku i gimnastiku, što je jedan sklop svih tih pokreta, ali uz muziku i uz elemete nečega novog to može da bude veoma zanimljivo – počeo je priču Đogani za Telegraf JETSET.

– Mislim da će to da povuče dosta klinaca za sobom, u smislu neke pozitivne priče. U fudbalu treba da budeš sportista na jedan način, atletika je opet sport na drugi način, svaki sport nosi neku svoju priču, a ovo je jedna veo zanimljiva priča što tu imaš neki drugi poriv, igra, ples, nešto što te nosi, mislim da će to biti veoma zanimljivo – rekao nam je Đole.

Više o ovome pročitajte na: www.telegraf.rs