Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je u ovom trenutku i ovakvim okolnostima „Adrija tur” najveće i najkvalitetnije tenisko takmičenje na svetu.

Đoković je za RTS rekao da je raspored mečeva na „Adrija turu” napravljen kako bi svako ko kupi kartu mogao da vidi sve teniske zvezde koje će doći u Beograd.

„Svako ko je kupio kartu za neku sesiju, bilo da je to dnevna ili večernja, u subotu ili nedelju, imaće priliku da svaku veliku zvezdu koja dolazi, vidi barem jednom. To je bio plan kada je pravljen raspored mečeva i celog turnira”, rekao je Đoković. Prenosi Tanjug.

Adrija tur počinje u danas, kada od 12 časova kreće meč ženskog finala TSS tura, nakon čega sledi muško finale, odakle će pobednik steći pravo igranja u grupama za vikend. Od 14-16 sati za najmlađe posetioce biće održan „Kids dej“ u organizaciji Novak Đoković Fondacije, partnera događaja. Preko 100 dečaka i devojčica biće u prilici da se upoznaju sa različitim sportovima i na taj način će se zabaviti, ali i razviti motoričke, psihološke i socijalne sposobnosti.

U 16 časova počinje ceremonija otvaranja, a zatim se igraju egzibicioni mečevi u miks dublu i muškom dublu. Potom se održava žreb, uz prateći program, sa raznim iznenađenjima za publiku.

Prodato je 2.000 ulaznica, možda ih bude još

Karte su „planule“ u kratkom vremenskom periodu, prodata su dva kontigenta od po 1.000 ulaznica, ali postoji mogućnost da bude više gledalaca.

„Nadamo se da ćemo imati što veći broj ljudi na tribinama, još ne znamo tačno koliko. Imamo 4.800 mesta, i dalje postoji mera socijalne distance i rastojanja. Videćemo da li će se to promeniti. Imaćemo i turnirsko selo, nalik na najveće teniske turnire na svetu.“

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments