Srpski teniser Novak Djoković dobio je sinoć u Monaku, četvrti put u karijeri, nagradu „Laureus“ za najboljeg sportistu sveta.

Konkurenti Djokovića bili su fudbaleri Luka Modrić i Kilijan Mbape, košarkaš Lebron Džejms, vozač Formule jedan Luis Hamilton i atletičar Elijud Kipčoge.

Djoković je nagradu Akademije Laureus, koja se dodeljuje za postignute rezultate iz prethodne godine, prvi put dobio 2012. godine, a potom je za najboljeg sportistu sveta proglašavan 2015. i 2016. godine.

„Laureus“ za najbolju sportiskinju pripao je američkoj gimnastičarki Simon Bajls.

Nagrada za najbolji tim godine pripala je fudbalskoj reprezentaciji Francuske, koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Rusiji, a „Laureus“ je primio selektor Didije Dešam.

Američka snouborderka Kloe Kim dobila je „Laureus“ za najboljeg akcionog sportistu, dok je doskorašnja skijašica Lindzi Von dobila nagradu „sportski duh“ za veliki doprinos sportu u prethodnih 20 godina.

„Laureus“ za najveći proboj godine pripao je japanskoj teniserki Naomi Osaka, dok je nagrada za izuzetna postignuća pripala maratoncu Kipčogeu, a najboji sportista sa invaliditetom je skijašica Henrijeta Farkašova, inače kratkovida devojka koja se takmiči u alpskim disciplinama zajedno sa vodičem.

U prethodnoj godini za najbolji sportski momenat izabrano je dostignuće 70-godišnjeg Šije Bojua koji je koristeći proteze, s obzirom na to da je ostao bez nogu u jednom od svojih uspona na Mont Everest, napokon uspeo da dodje do vrha.

Akademija Laureus za najveći sportski povratak izabrala je golfera Tajgera Vudsa, dok je „Laureus“ za životno ostvarenje pripalo nekadašnjem treneru fudbaleru Arsenala Arsenu Vengeru.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments