Savremena medicina nudi nove i proširene mogućnosti spašavanja ljudskih života i omogućavanja osobama koji imaju zdravstvene probleme da vode normalan život.

Jedan od načina da se to postigne je i transplantacija organa, preko doniranja organa zahvaljujući građanima koji to žele i koji imaju donorske kartice. Kako praksa doniranja organa još uvek nije u potpunosti zaživela u Srbiji čine se veliki napori da se ovaj humani čin promoviše, kako bi što veći broj osoba dobio donorske kartice.

Sa tim ciljem u Požarevcu je gostovala pozorišna predstava „Život je najlepše čudo koje nam se dešava“, u kojoj glavnu ulogu igra prvakinja srpske drame glumica Ljiljana Blagojević, zajedno sa dve mlade devojke i našim sugrađaninom Mladenom Todićem kojima je produžen život zahvaljujući novoj jetri koju su dobili transplantacijom.

Predstava je organizovana uz pomoć Grada Požarevca, Saveta za socijalnu politiku grada a na inicijativu Saveta za socijalnu zaštitu SNS Požarevac.

Požarevljani su napunili pozorišnu salu u Centru za kulturu Grada Požarevca odgledali predstavu koja prati jednu jako tešku, ali istovremeno dirljivu i humanu životnu priču.

DO HUMANOSTI KROZ POZORIŠNU PREDSTAVU 27377

Nakon predstave je priređen prigodan koktel u holu i druženje sa glavnim protagonistima predstave. Mladen Todić se po završetku predstave zahvalio Predsedniku Saveta za socijalnu politiku grada za pomoć u organizaciji, i uručio Dejanu Rakiću zahvalnicu udruženja za transplantaciju čiji je Mladen predsednik.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments