Nakon troipomesečnog konkursa „Najlepše dvorište“, u organizaciji NIPD „Reč naroda“ i JKP „Komunalne službe“ uz podršku Grada, danas su u gradskom zdanju uručene nagrade i pohvalnice.

Tročlani žiri činile su: Milica Mitić, dipl. ing. pejzažne arhitekture, Dragana Ivošević, dipl. ing. pejzažne arhitekture i Milena Perišić, inženjer zaštite životne sredine, koji je odlučio da najlepše dvorište u Braničevskom okrugu „neguje“ Ružica Živković iz Kostolca, zatim drugo mesto pripalo je Svetlani Spasojević iz Požarevca, a treće Slobodanu i Snežani Nikolić iz Izvorice.

Pohvalnice su dodeljene za dvorište Eparhijskog dvora u Požarevcu i stambene zajednice u Trudbeničkoj ulici u Kostolcu.

Dodeljena nagrada za najlepše dvorište u Braničevskom okrugu 25614
Foto: T.Bogosavljević

Ovom prilikom obratio se predsednik Skupštine grada Požarevca, koji je istakao da se ovom akcijom daje dobar primer najmlađim sugrađanima, ali i da je glavni motiv ekologija i lepše mesto za život.

„Ideja je da nam grad bude što lepši i nadam se da će ovakve akcije poslužiti kao motiv svim našim sugrađanima da na sličan način ulepšaju svoje okruženje, a samim tim i grad Požarevac.“ – rekao je Ilić

Slobodan Jović, direktor JKP „Komunalne službe“, naglasio je da će ovakva akcija dati dobre rezultate u borbi za čistiju i zdraviju životnu okolinu.

„Ljudi koji dolaze u naš grad prvi utisak stiču upravo po našem radu. Ova akcija sigurno treba da da rezultate da nam grad bude lepši i uredniji.“ – rekao je Jović

Andrijana Maksimovič, direktorka „Reč naroda“, istakla je da je glavni motiv ovog konkursa ulepšavanje životnog okruženja svih nas.

„Kada smo započeli ovu akciju jedan od glavnih ciljeva bio je da nagrađivanjem najlepših dvorišta i ostale sugrađane navedemo na isto.“ – govori Maksimović.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments