Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je danas ugovore sa predstavnicima udruženja i crkava koja su dobila sredstva na Konkursu za dodelu sredstava iz budžeta opštine Veliko Gradište za finansiranje programa od javnog intresa koje realizuju udruženja za 2020. godinu.

Dodeljena sredstva iz budžeta udruženjima i crkvama 37289

Ugovori su potpisani sa 20 udruženja, u visini od ukupno 2.140.000 dinara, dok je za tri crkve i jedan manastir iz opštinske kase izdvojeno 1.390.000 dinara.

 

Dodeljena sredstva iz budžeta udruženjima i crkvama 37289

 

“Zadovoljstvo mi je da, kao i svake godine u ovo vreme, potpišemo ugovore o dodeli sredstava. Imali smo preblem s virusom korona i sada nastavljamo gde smo stali. Drago mi je da će udruženja i ove godine normalno da finkcioništu, što će crkve i crkvene opštine uspeti da reše bar nekoliko problema i da se nadamo da će to da bude još bolje. Želim vam uspešan rad, da povećate broj članova, da realizujete programe i da se naredne godine povećaju sredstva, a vi još bolje funkcionišete. “, poručio je predsednik Milić potpisnicima.

Dodeljena sredstva iz budžeta udruženjima i crkvama 37289
Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

On je, takođe, naveo da šest udruženja nije uspelo da formira neophodnu dokumentaciju u skladu s Odlukom dok su neka udruženja dobila sredstva preko drugih izvora finansiranja tako da će i ona moći da rade normalno.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments