Dr Slađana Petrović Ćika, specijalista anesteziologije i reanimatologije, zaposlena u Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu, samoinicijativno je rešila da se uhvati ukoštac s patnjom 374 pacijenta zaražena koronavirusom koji se leče u Novom Pazaru.

Na taj način dr Petrović Ćika postala je jedan od najsvetlijih primera lekara koji je položio Hipokratovu zakletvu u Srbiji. O ovoj odluci nije želela nikome da priča, a javnost je za to saznala nakon što je to njena ćerka objavila na Tviteru.

– Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom je otišla da volontira u Novi Pazar, da pomogne našim prijateljima i kolegama – napisala je ponosno Slađanina ćerka.

Dr Petrović Ćika juče nije želela da komentariše razloge zbog kojih se odlučila da ode u jedno od najgorih žarišta korone u Srbiji, piše Kurir.

Dve godine provela na ratištu u Krajini

Njen dobrovoljni odlazak iz Kraljeva u Novi Pazar nije iznenadio one koji je poznaju, jer je ova hrabra žena svojevremeno čak dve godine provela na ratištu u Krajini.

– Slađana je u Novi Pazar otišla inkognito, takoreći da niko ne zna, a ja sam izričito bila protiv toga. Na ratištu je pomagala ranjenicima, a borci su je, zbog njene upornosti i hrabrosti, tada prozvali Kosovka Devojka – rekla je za „Kurir“ njena majka Gordana Petrović.

Dodala je i da je Slađana veliki borac, a na hrabrosti joj se čak dive i mnogi pripadnici muškog pola.

– Starija ćerka joj je takođe lekar, trenutno se nalazi na specijalizaciji i majka je i njoj i njenoj mlađoj sestri svetao primer i u životu i u profesiji. Ja sam, iskreno, ljuta što Slađana po ko zna koji put mora da reskira svoj život, ali ona je jednostavno takva osoba – dodala je Gordana.

Đerlek: Nemam reči kojim bh mogao da joj se zahvalim

Mirsad Đerlek, koordinator novopazarske bolnice, rekao je za Kurir da je i sam bio iznenađen kada ga je koleginica pozvala i ponudila pomoć.

Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE

Autor: Kurir/Blic

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments