Prema master planu Ministarstva odbrane, na teritoriji grada Požarevca se nalazi šest objekata Vojske Srbije koji su na listi prodaje nepokretnosti.

Kako je obavljeno na zvaničnom portalu Ministarstva odbrane, na listi prodaje nepokretnosti nalazi se skladište u naselju Ćirikovac. Prema podacima ministarstva površina zemljišta koje obuhvata ovaj vojni objekat iznosi 1,8282 ha i na na ovoj površini nalaze se dva objekta površine od 313 kvadratnih metara.

Drugi objekat sa ove liste je vojno skladište u naselju Ljubičevo. Kako je navedeno na portalu Ministarstva, površina ovog vojnog kompleksa iznosi 1, 9539 hektara. Takođe u ovom vojnom kompleksu nalaze se dva objekta ukupne površine od 571 kvadrat. Najveći objekat namenjen prodaji je kasarna u Sopotu. Ovaj vojni kompleks obuhvata zemljište od 11.8345 hektara. U ovoj kasarni nalazi se ukupno 40 objekata koji zauzimaju površinu od 10.755 kvadratnih metara. Takođe, po master planu za prodaju je poligon i vežbalište koje se takođe nalazi u Sopotu. Površina ovog vežbališta iznosi 9.6753 hektara.

Najpoznatiji objekat koji je u planu za prodaju jeste bivši Dom Vojske, smešten u urbanom centru varoši, nalazi se u Ulici Voje Dulića 2. Ovaj objekat se nalazi na zemljištu ukupne veličine od 8, 9 ara, dok površina objekta iznosi preko 1.592 kvadrata. Za Dom Vojske je već četiri puta bila proglašena prodaja i svakim pute se završila neuspešno. Poslednji put oglas za prodaju ovog objekta bio je objavljen u julu 2018. godine i cena je uznosila 1.262.909 evra.

Dom Vojske ponovo na licitaciji 15061

I bivši teniski tereni u ponudi

Poslednji objekat u Požarevcu koji se nalazi u master planu prodaje liste nepokretnosti je poligon, vežbalište i strelište u Vinogradskoj ulici. Taj prostor je 32 godine koristio Teniski klub Požarevac koji je na prostoru ovog poligona napravio šest teniskih terena. Više od 20 godina trajali su sudski procesi u kojima je ovaj kompleks izvršnom presudom vraćen Ministarstvu odbrane. Ukupna površina zemljišta koji ovaj kompleks zauzima iznosi više 1,4028 hektara, navodi se na portalu Ministarstva.

Autor: Danas

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments