Velika potreba za terenskim radom zaposlenih u Centru za socijalni rad Požarevac prepoznata je od strane lokalne samouprave u ovom gradu, pa je tako pomenutoj ustanovi obezbeđen putnički automobil vrednosti 1,5 miliona dinara, marke Škoda.

Donacija grada Požarevca: Centar za socijalni rad dobio novi automobil 39539

 

U prisustvu načelnika gradske uprave u Požarevcu, Aleksandra Simonovića, ključeve službenog automobila je direktorki Centra za socijalni rad Tatjani Rajić danas zvanično predao zamenik gradonačelnika Požarevca Saša Pavlović. On je ovom priikom istakao neophodnost ove donacije, kao i svih ostalih u prošlom periodu:

„Mi smo se uvek trudili da poboljšamo kvalitet usluga Centra za socijalni rad, kao i uslove u kojima njihovi radnici rade. Zahvaljujem im ovom prilikom što se u ovom periodu u kojem se nalazi naša država i grad Požarevac zaista trude da rade i da pružaju usluge građanima.

U prošlom periodu mi smo se trudili da ne pravimo razliku između javnih preduzeća, institucija i ustanova. Gledali smo svima u ovim materijalnim stvarima da pomažemo. Podsetimo se vatrogasnog vozila koje smo donirali Vatrogasnoj jedinici. Više puta smo donirali vozila hitne pomoći Domu zdravlja. Takođe, automobile je dobijala i saobraćajna policija. Na ovoj istoj lokaciji nedavno smo donirali vozilo Crvenom krstu za potrebe narodne kuhinje. Trudićemo se da u budućnosti da pomognemo svima na način koji nam zakon dozvoljava i nalaže.

Još jednom, hteo bih da pohvalim radnike Centra za socijalni rad koji se zaista trude da u ovim teškim vremenima rade svoj posao kako treba i koji konstantno dežuraju.“

Tatjana Rajič, direktorka Centra za socijalni rad u Požarevcu zahvalila je na veoma značajnoj donaciji i dugogodišnjoj podršci lokalne samouprave za opremanje bez kojeg njihov rad ne bi bio moguć:

„Centar za socijalni rad smešta korisnike u celoj Srbiji, odnosno na njenoj čitavoj teritoriji i jednostavno naš rad, koji se sastoji od 197 vrsta postupaka, skoro u svakom slučaju podrazumeva terenski rad. U tom smislu nam je ova donacija itekako važna, kao i donacija koja se odnosi na opšte opremanje ustanove računarskim sistemom itd., bez koje bi naš rad bio u ovom trenutku nemoguć.

Posebno važno je to što je grad u proteklom periodu podržao naš rad kroz jednokratne pomoći i kroz sva ostala materijalna davanja koja se zaista u ogromnoj meri sprovode preko naše ustanove.“

Sa ovakvim i sličnim donacijama, kako kaže zamenik gradonačelnika Saša Pavlović, grad Požarevac nastaviće i u narednom periodu onima koji se obrate za pomoć, a sve u skladu sa mogućnostima i budžetom.

3 1 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments