Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i generalni direktor kompanije „Bambi“ Dragan Stajković potpisali su Ugovor o donaciji medicinske opreme Domu „Bežanijska kosa“ Gerontološkog centra Beograd.

Ovom donacijom, čija je svrha poboljšanje uslova života korisnika i njihove medicinske nege, obezbeđena su četiri aparata za iskašljavanje, kao i osam aparata za terapiju kiseonikom, u ukupnoj vrednosti od 2.867.520 dinara.

Đorđević je izrazio zahvalnost pomenutoj kompaniji na donaciji, istakavši da mu je izuzetno drago zbog toga što u Srbiji postoji veliki broj društveno odgovornih kompanija, koje svojim donacijama, u mnogim segmentima, građanima olakšavaju život i čine ga kvalitetnijim.

On je podvukao da će donacije medicinske opreme obezbediti još bolju negu korisnika, napomenuvši da se resorno ministarstvo svakodnevno zalaže za obezbeđivanje što boljih uslova života naših najstarijih sugrađana.

Značajno je to što društveno odgovorne kompanije imaju sluha za naše korisnike i verujem da ćemo zajedničkim angažovanjem uspeti da im obezbedimo negu na najvišem mogućem nivou i najbolje uslove za život, naglasio je ministar.

Stajković je naveo da je od početka krize izazvane pandemijom koronavirusa kompanija „Bambi“ podržala više od 30 zdravstvenih ustanova, organizacija i gradova.

Ponosni smo na to što sa Ministarstvom zaključujemo Ugovor o donaciji medicinske opreme za korisnike Gerontološkog centra Beograd na Bežanijskoj kosi. Nastavljamo sa humanim akcijama i trudićemo se da pružimo pomoć u pravom trenutku, poručio je on.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i vršilac dužnosti direktora ustanove Gerontološki centar Beograd Srđan Dimitrijević.

5 1 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments