Vatrogasno-spasilačka auto cisterna dodeljena je na korišćenje Odeljenju za vanredne situacije Braničevskog okruga današnjim potpisivanjem ugovora sa predstavnicima grada Požarevca. Donacija grada Požarevca vatrogasnoj službi 34047

Donacija grada Požarevca vatrogasnoj službi 34047

„Sredstva za nabavku ovog vozila opredeljena su u budžetu za 2019. godinu. Sproveden je postupak javne nabavke i sredinom te godine zaključen je ugovor. Reč je o najsavremenijem modelu autocisterne koji je proizveden 2020. godine marke Mercedes,ima više od 10000 kubika i više od 300 konja. Što se opreme tiče, poseduje spisak od više od 70 stavki – 8 turbomlaznica, dve lepezaste mlaznice za tešku i srednju penu preko kompletnog alata, bušilice i motornih testeri. Grad Požarevac je za nabavku ovog vozila izdvojio blizu 23 miliona dinara. Ovo nije prvi put da grad izdvaja sredstva za opremanje Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu. To je bilo i ranijih godina, 2018. godine nabavili smo termovizijske kamere, set za spasavanje iz dubine, detektor požara i negde oko pola miliona dinara uloženo je u popravku već postojećeg voznog parka. Smatramo da ćemo ovim ljudima olakšati njihov posao koji je zaista dovoljno težak, poraditi na njihovoj bezbednosti a i doprineti bezbednosti svih nas.“, istakao je načelnik gradske uprave u Požarevcu Aleksandar Simonović.

Donacija grada Požarevca vatrogasnoj službi 34047 Donacija grada Požarevca vatrogasnoj službi 34047

„Svi smo svedoci da se klima menja, da imamo, na žalost, sve više požara i da upravo naša vatrogasna služba ima veliki obim posla pa im je potrebna svaka vrsta pomoći. Još 2018. godine obećali smo ovako savremeno vozilo. Nadam se da će ovo itekako pomoći u njihovom radu. Samo prošle nedelje bilo je više intervencija kako u Požarevcu tako i na ispomoći u Kučevu. Ovo vozilo, takođe, može poslužiti i u svrhu dezinfekcije grada ukoliko bude bilo potrebe „, kaže Bane Spasović, gradonalčelnik Požarevca.

Donacija grada Požarevca vatrogasnoj službi 34047

Goran Đorđević, načelnik Odeljenja za vanredne situacije grada Požarevca, zahvalio je na donaciji i stakao da je ovo nastavak jako dobre saradnje . Ovo vozilo, sa velikom količinom vode, prema njegovim rečima, unaprediće intervencije na gašenju požara. Đorđević je rekao da je opšte stanje u vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Požarevcu značajno poboljšano, dobijeno je dosta novih vozila iz Ministarstva unutrašnjih poslova i od grada Požarevca, tako da su tek sada opremljeni onako kako je potrebno da efikasno intervenišu. Ljudstva sada ima dovoljno, primljen je određeni broj mladih ljudi koji su obučeni.

„Ovo vozilo će se koristiti tamo gde je potrebna velika količina vode. Ono nije ono prvo koje će da izađe na intervenciju, ali tzv. „navalnih“ vozila ima dovoljno. „, istakao je Đorđević.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments