U Noći muzeja, 18 maja, svoja vrata otvoriće još jednom “Narodni muzej Veliko Gradište“, mameći posetioce bogatim programom i neobičnim pričama.

Izložbu pod nazivom „Gradištanski dobrotvori Đoka i Paja“, otvoriće u 19,00 časova mr Ljubimka Blažević pričom o znamenitoj porodici Đorđević koju prati i prigodan katalog.

Dva i po milenijuma istorije Velikog Gradišta u Noći muzeja 18313

Dva i po milenijuma istorije Velikog Gradišta biće predstavljeno kratkim animiranim filmom pod nazivom „Od Hadrijana do ponizne Sofije“, autora Alekse Gajića i scenariste mr Dragana Bogičića, nakon čega će publici biti prezentovan istoimenovani inovativni strip na svetskom nivou. O ovim ostvarenjima govoriće direktor Muzeja, mr Dragan Bogičić.

Dva i po milenijuma istorije Velikog Gradišta u Noći muzeja 18313

Deo izložbe su i originalni čudotvorni stripovi Alekse Gajića kao i originalnie strip table i kaiševi koji su napravljeni za strip dužine 12 metara i širine 8 centimetara.

Tokom programa, učenici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradište družiće se sa strip ilustratorom kada će biti organizovano i takmičenje u crtanju stripa, na temu “sloboda“, a najboljim učenicima dodeljene nagrade.

Dva i po milenijuma istorije Velikog Gradišta u Noći muzeja 18313

Za posetioce, Muzej je otvoren od 16 časova pa sve do “sitnih sati’, a uz program, prisutne očekuju pokloni u formi magneta, bedževa, stripova, kataloga, majici, torbi, kolača.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments