Prilikom hapšenja, policija je kod optuženog pronašla i oduzela dva pištolja marke „Zastava“ – M 57 i M 70, kao i jedan prigušivač za pištolj.

Petre Stojčev (29) iz Severne Makedonije, sa prebivalištem u Požarevcu, pravosnažno je osuđen pred Višim sudom na dve godine i pet meseci zatvora, jer je pretio oružjem porodici Toplice M. iz Požarevca.

Ova presuda izrečena je optuženom na osnovu sporazuma o priznanju krivice, postignutim sa višim javnim tužiocem, koji ga je teretio za dva krivična dela – nedozvoljeno nošenje oružja i ugrožavanje bezbednosti.

Optuženi je 30. septembra ove godine ušao u kuću Toplice M, koji je bio odsutan, pa je pretio njegovoj supruzi, mašući pištoljem. Čim je izašao iz kuće, ona je nazvala policiju, koja ga je ubrzo pronašla i oduzela mu dva pištolja marke „Zastava“ – M 57 i M 70, kao i jedan prigušivač za pištolj.

Optuženi je izjavio da mu je Toplica M. preporučio advokata koji ga je loše zastupao, zbog čega je bio ljut na njega. On je u pritvoru bio od 30. septembra do postizanja sporazuma sa tužiocem, i taj period biće mu uračunat u zatvorsku kaznu.

Autor: Novosti

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments