Svečano otvaranje ovih likovnih kolonija, biće u nedelju 25. avgusta 2019. godine sa početkom u 13,00 časova u Domu učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ u Požarevcu, na Tulbi. 

Povod su projekti pod pokroviteljstvom Grada Požarevca a zajedništvo u likovnom stvaralaštvu dopunjuju aktivnosti članica Kola srpskih sestara „Bosiljka Bosa Pavlović“ Požarevac i prigodan program. 

Dve likovne kolonije ovog vikenda u Požarevcu 22456

Po projektu Društva srpsko-grčkog prijateljstva Rista Kolonjas, kolonija nosi naziv „BEZ GRANICA“ gde je planiran rad desetak umetnika sa učenicima iz osnovnih i srednjih škola, na temu srpsko – grčkog prijateljstva.

Trajanje je predviđeno od 25. do 29. avgusta 2019. godine a nakon poslednjeg dana rada, dela se priključuju izložbi „Jedan izlog – jedna slika“ i tokom manifestacije Ljubičevskih konjičkih igara, slike ostaju postavljene po izlozima u centru Grada Požarevca. 

Dve likovne kolonije ovog vikenda u Požarevcu 22456

Udruženje potomaka ratnika 1912 do 1920 u partnerstvu sa ULIS-om „M.P.Barili“ Požarevac, realizuje projekat „POBEDA 1918“ kroz jednodnevnu koloniju, 25. avgusta 2019. godine.

Učestvuju članovi ULIS-a sa gostima iz Bačke Palanke a u znak sećanja na naše pretke i velike istorijske događaje, tema je kraj Prvog svetskog rata. Izložba ovih radova predviđena je do kraja tekuće godine.

Dve likovne kolonije ovog vikenda u Požarevcu 22456
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments