Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Požarevcu obratio se danas medijima ispred požarevačkog gradskog zdanja povodom štrajka glađu predsednika ovog pokreta Boška Obradovića koji je počeo u nedelju 10. maja i njegovog zahteva za odlaganje izbora sa ,kako kaže Dragan Papović,predsednik GO SP Dveri u Požarevcu, ozbiljnim političkim dijalogom kako bi se prevazišla politička kriza u zemlji:

„Izražavamo zabrinutost za zdravlje Boška Obradovića, iako se on za sada oseća dobro. On je , pre svega, otac,suprug,sin i brat a tek onda opozicioni političar. Taj čin njegova je lična žrtva i breme koje je poneo umesto svih nas, građana Srbije u borbi za demokratsku i suverenu zemlju.“

SP Dveri u Požarevcu daju podršku Bošku Obradoviću i njegovim zahtevima 35571

Izbori zakazani za 21. jun su antiustavni, nedemokratski i zdravstveno nebezbedni, rekli su na ovom skupu predstavnici SP Dveri u Požarevcu, zahtevajući od predstavnika vlasti da započnu ozbiljan politički dijalog i tako prestanu razlozi za štrajk glađu Boška Obradovića.

Takođe, traže da Ustavni sud hitno reaguje na, kako kažu, protivustavne izmene izbornih zakona, čime bi izbori bili pomereni a što bi po njihovom mišljenju smirilo građanske sukobe i narasle tenzije i omogućilo normalizaciju političkog života u Srbiji.

SP Dveri u Požarevcu daju podršku Bošku Obradoviću i njegovim zahtevima 35571

GO SP Dveri u Požarevcu podržaće „miran i nenasilan, gandijevski“ protest koji je najavljen za nedelju 17. maj u 17h ispred Narodne skupštine u Beogradu kao podrška narodnim poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću koji štrajkuju glađu već 6 dana.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments