U četvrtak, 20. juna, na gradskom trgu održaće se „Earth karavan“ festival u organizaciji Opštine Petrovac na Mlavi, Turističke organizacije Petrovac i Društva za zaštitu životinja „Stič“.

„Earth karavan“ je internacionalna NVO čija je misija promovisanje isceljujućeg načina života kroz šiatsu, umetnost, muziku, prirodu i interkulturalnu razmenu.


Svake godine „Earth karavan“ putuje širom sveta (Japan-Evropa- Kanada- Bliski istok) i inspiriše ljude da dele svetlu budućnost.


Ove godine „Earth karavan“ organizuje humanitarni koncert na gradskom trgu u cilju podizanja svesti o gorućem problemu naše opštine – problemu zanemarivanja i napuštanja kućnih ljubimaca koji uzrokuje veliki broj napuštenih životinja na ulicama naše opštine.

Pored lokalnih bendova i inostranih bendova (Austrija, Japan) na samom trgu biće izloženi štandovi koji promovišu japansku kulturu (kimono, kaligrafija, origami, Tao Šiatsu, Chataranga), štandovi sa lokalnim proizvodima i štand Društva za zaštitu životinja „Stič“.


Opštinu Petrovac na Mlavi predstaviće bend „Mister Hajd“ i bend Srednje škole „Mladost“, kao i kulturno-umetničko društvo „Petrovački ansambl“ i ansambl Osnovne škole „Jovan Šerbanović“.


Uz ovogodišnji moto festivala „Delimo Zemlju, sreću i slobodu“ pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže 20. juna od 16 časova na centralnom gradskom trgu.

Autor: Opština Petrovac na Mlavi fb

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments