Na osnovu ugovora Saveza sportskih ribolovaca Srbije i Organizacije sportskih ribolovaca „Smuđ“ Požarevac o zajedničkoj aktivnosti u edukaciji ribolovaca i promociji „Ribarka“ i „Male riznice“ instruktori „Ribarka“, Milan Stanković, Slobodan Gosta i Lepomir Đorđević su poslednje nedelje prvog polugodišta osnovnih škola, decembra 2020. godine održali navedenu aktivnost.

Edukacija i promocija "Ribarka" i "Male riznice" 50040
Za promociju je izabrana Osnovna škola „Kralj Aleksandar I“ iz Požarevca. U dogovoru sa direktorom, Goranom Segerom, imajući u vidu trenutnu situaciju da se zbog Kovida 19 radi u posebnim uslovima i da su sva odeljenja podeljena u dve grupe, izbor je pao na četiri odeljenja u prvom razredu i pet odeljenja u petom razredu.

Edukacija i promocija "Ribarka" i "Male riznice" 50040
Učenici su kroz neobavezni razgovor sa instruktorima upoznati sa ribolovom, vodenim životinjama, čuvanjem i zaštitom životne sredine. Sva deca su se aktivno uključila u razgovor, teme su im se svidele, izrazili su želju da sledeće druženje bude negde na vodi.

Edukacija i promocija "Ribarka" i "Male riznice" 50040 Za uspešnu saradnju i pokazano poznavanje teme učenici su nagrađeni medaljama  i podeljena su uverenja o završenoj edukaciji, što im je posebno bilo drago.