Ergela Ljubičevo je dobila novog pastuva po imenu Jejl. U pitanju je pastuv koji je na aukciji u Americi 2018. godine prodat za vrtoglavu cifru od million dolara.

Zahvaljujući darodavcu dr veterine Nebojši Petroviću iz Londona, Ergela Ljubičevo ga je dobila na poklon. Više o tome za Poportal rekao je direktor Ergele Ljubičevo Mirko Stojanović:

“Do sada, u Ljubičevu, nikada nije stigao ovakav pastuv, sa ovakvim genetskim predispozicijama i eksterijerno, tako da očekujemo puno od njega. Jejl će biti priplodni pastuv, isključivo će služiti za poboljšavanje trkačkih karakteristika ljubičevskih konja. Od sledeće godine očekuje njegovu ždrebad. Ovim potezom smatramo da ćemo napraviti jedan veliki korak napred što se tiče odgoja konja.”

Pastuv Jejl je takođe poseban po tome što je njegov otac Skatdadi izuzetno poznat američki pastuv koji je u svojoj karijeri načinio doprinos od 1,3 miliona dolara i po ostvarenim rezultatima našao se u top devet pastuva Amerike.

Ergela Ljubičevo dobila pastuva od 1.000.000 $ (VIDEO) 51896
Pastuv Jejl, Ergela Ljubičevo

“Sam Jejl je kao dvogodac 2018. godine plaćen million dolara na aukciji u Americi, prešao u Evropu, tačnije Veliku Britanije gde se trkao u nekoliko trka. U četvrtoj trci doživeo je povredu, koja ne predstavlja neki veliki problem. Faktički smo dobili konja od million dolara kao poklon dr Nebojše Petrovića iz Londona koji je i pre toga pomagao Ergelu. Od njega do sada imamo pet poklona u vidu tri pastuva i dve kobile. Ovom prilikom mu se zahvaljujemo na ovakvom poklonu, bićemo dobri domaćini, čuvaćemo, negovaćemo i pazićemo. Kroz narednih godinu, dve, možemo očekivati Jejlove potomke na trkačkoj stazi.” – dodao je Mirko Stojanović.

Ergela Ljubičevo ima veoma pozitivan stav po pitanju budućnosti Ergele, koja poseduje još nekoliko sjajnih pastuva pa stoga postoji i mogućnost da se uskoro nastupa i van granica Srbije.

Pogledajte kako izgleda pastuv Jejl.