Na 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma svečano će biti predstavljen projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam” 20. februara, sa početkom u 13 časova.

Evropska unija i Vlada SR Nemačke će u naredne tri godine podržati razvoj turizma u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju kroz unapređenje turističke ponude, obuku turističkih radnika, podizanje kvaliteta privatnih turističkih kapaciteta i usluga i promociju ovog regiona.

U tu svrhu biće uloženo 16,6 miliona evra.

U fokusu projekta nalazi se osam opština i gradova u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju: Smederevo, Požarevac, Kladovo, Negotin, Zaječar, Veliko Gradište, Golubac i Majdanpek.

Najviše sredstava iz ovog projekta koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije kao glavnim političkim partnerom, biće usmereno na obnovu i poboljšanje infrastrukture značajnih objekata kulturnog nasleđa: izgradnju centra za posetioce na lokalitetu rimske carske palate Felix Romuliana, obnovu dela tvrđave Fetislam, komunalanu infrakstrukturu u Rajačkim Pimnicama kao i u ugradnju ekološki efikasanog sistema za grejanje i hlađenje u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Na svečanom otvaranju  prisutnima će se obratiti predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, ambasador EU Delegacije u Srbiji, Sem Fabrici, predstavnik ambasade SR Nemačke, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i gradonačelnik grada Zaječara, Boško Ničić.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments