Od 16-22. septembra obeležava se Evropska nedelja mobilnosti, manifestacija čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija.

Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima i opštinama u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u gradskim sredinama. Tema ovogodišnje kapmpanje je: „Mobilnost bez zagađenja za sve“. Nosioci aktivnosti su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Stalna konferencija gradova i opština, u partnerstvu sa gradovima i opštinama koje obeležavaju Evropsku nedelju mobilnosti.

Pozivamo Vas da popunite anketu koja je anonimna i nalazi se u prilogu ispod teksta a podaci prikupljeni u njoj služiće za poređenje stavova građana u gradovima i opštinama u našoj zemlji, kao i za iniciranje novih projekata i izmenu propisa koji regulišu ovu oblast.

Takođe, pozivamo Vas da u utorak, 22. septembra 2020. godine, ličnim primerom podržite akciju „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“ tako što ćete, na posao doći bez automobila, pešice, javim prevozom ili biciklom.

Brošura -Evropska nedelja mobilnosti

Link ka anketi: https://forms.gle/Jg5Uv7UWrHnMZJHa8

Evropska nedelja mobilnosti 41671

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments