Sportski direktor Fudbalskog kluba „Mladi Radnik“, Vojislav Bojatović, u intervjuu za Poportal govori o jubileju- 95 godina postojanja kluba, ekipi „Mladog Radnika“ i školi fudbala.

„Ove godine pravimo jubilej, 95 godina od osnivanja kluba. Za pet godina biće vek od osnivanja. Nadamo se da će uslovi sa pandemijom ići na bolje pa će ove godine jubilej biti obeležen baš onako kako klub „Mladi Radnik“ zaslužuje, a i naš grad.

Što se tiče prvog tima, ono što nas izdvaja iz ove sezone, je to da ćemo teško nekog pojedinca označiti kao nekoga ko „odskače“, kao što je to prošle godine bilo sa Lukom, Tudorom… Mi trenutno imamo tri igrača koji imaju više od 25 godina, svi ostali su rođeni 98, 99, 2000 i 2002. godine. Dakle to su mladi momci i jako dugo „Mladi Radnik“ nije imao tim gde se niko ne izdvaja već je sam koncept tima sveden na jedan timski rad, koji je zaista ukomponovan kako treba. Trener Žare Jovanović se maksimalno pobrinuo da to bude tako.“

Vojislav Bojatović je podvukao da očekuje da će rezultati takvog „kolektivnog sazrevanja“ ekipe itekako imati efekta pa se očekuje i napad na višu ligu. U odnosu na prošlu i sadašnju sezonu, napredak je uočljiv, jer je akcenat na timskom radu i duhu. Ono što je takođe interesantno je to da je u kapitena ekipe promovisan Đorđević, mladi igrač rođen 2002. godine.

Na pitanje hoće li biti dodatnih pojačanja, Bojatović dodaje:

„Ako imate tim koji se lepo uigrava a mlad je, od leta nema potrebe razmišljati o dovođenju nekih pojačanja. Za sada sve to jako fino deluje i naša očekivanja su pozitivna“.

Popričali smo i o školi fubala za decu i o tome kakvo je trenutno stanje:

„Iako je, kao što rekoh, pandemija na snazi, naša škola fudbala funkcioniše poprilično dobro. Neprosredno pred početak pandemije, mi smo brojali i do 150 deteta u školi fudbala. Trenutno, taj broj iznosi oko stotinu dece sa razlogom da su roditelji uplašeni, neki ne puštaju decu i to je sve normalno. Naglašam da je to jedan zavidan broj od 100 deteta, taj podatak se odnosi samo na pionire i zaista smo zadovoljni.“ – podvukao je Vojislav Bojatović.