MALO šta će u svetskom sportu, pa i srpskom fudbalu, biti kao pre.

Prema trenutnim brojkama obolelih i preminulih više je nego jasno da je situacija možda i teža nego u vreme kada su se svet i Srbija tek suočili sa opasnim virusom. I u takvim okolnostima, odluka je da nova sezona u Superligi krene 1. avgusta, a u Prvoj ligi Srbije 15 dana kasnije.

Prema saznanjima „Novosti“, u Zajednici Superlige i Prve lige Srbije čekaju preciznije instrukcije Ministarsta omladine i sporta, koje je sa Ministarstvom zdravlja uradilo procenu i preporuke odigravanja sportskih događaja u vreme virusa korona.

Za sada je jasno da će se jedan značajan vremenski period utakmice igrati bez prisustva navijača na tribinama, jer se epidemiološka situacija znatno pogoršala od kraja prošle sezone kada je publici bio dozvoljen ulaz na stadione.

Takođe, očekuju se instrukcije dva pomenuta ministarstva o tome da li će se svih 20 superligaških i 18 prvoligaških timova testirati na virus korona samo pred start oba ranga takmičenja ili će to morati da učine pred svako prvenstveno kolo.

SAMO ČETIRI STRANCA

OČEKIVALO se ovih dana da se donese i nova odluka o maksimalnom broju stranaca u timova Superlige i Prve lige Srbije. Iako je Crvena zvezda imala predloga da nema ograničenja za strance, na snazi će ostati važeće pravilo o ukupno četiri igrača sa tuđim pasošem u Superligi i dvojica u Prvoj ligi.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments