Dvogodišnja Magdalena Marković iz Dvorišta kod Golupca, za čije su lečenje građani iz Srbije i inostranstva sakupljali novac u velikoj humanitarnoj akciji, uspešno je operisana na klinici „Harli strit“ u Londonu.

– Dragi naši prijatelji, operacija je uspela! Magdalena je na odeljenju za intenzivnu negu i, po rečima doktora, očekujemo da će do kraja nedelje skinuti drenove i biti na odeljenju za oporavak. Još jednom vam i od srca hvala što ste sa nama i uz nas! – objavila je Magdalenina majka Merima Krec na Fejsbuku.

Golubac: Mala MAGDALENA uspešno operisana 11279
Magdalena Marković nakon operacije u Londonu Foto: Fejsbuk

Mala Magdalena rođena je bez plućne arterije, a ustanovljena joj je i tetralogija falot – četiri teške srčane mane. Prvu operaciju imala je samo devet dana nakon rođenja, u vršačkoj bolnici, ali je sada bio neophodan novi zahvat, koji nije bio moguć u našoj zemlji. Jedino rešenje za njeno teško zdravstveno stanje bila je operacija u Londonu, za koju je trebalo obezbediti 50.000 evra. Zbog toga je pokrenuta velika humanitarna akcija, u koju se uključio veliki broj građana.

Međutim, akcija je obustavljena i pre nego što je ova suma sakupljena, jer je novac uplatio Budžetski fond za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji. Sav novac koji je sakupljen u humanitarnoj akciji, ostao je na raspolaganju za eventualnu narednu operaciju.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments