U Gradskoj upravi  danas je održana konferencija za medije povodom dobijanja sertifikata za povoljno poslovno okruženje, koji dodeljuje NALED i nemačka agencija GIZ.

Tim povodom, gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović istakao je od kolikog je značaja dobijanje sertifikata, ali i koliki je pokazatelj za poslovni razvoj Požarevca.

„Grad Požarevac je u proces sertifikacije ušao sa 30% bodova, da bismo za nepunih godinu dana dobili sertifikat sa ukupono 82% boda. Ono što su ljudi iz Sertifikacionog tela, ali i iz NALED-a istakli je da je ovo možda i najveći skok jedne lokalne samouprave. Grad je uložio velike napore u težnji da postane što bolje mesto za privredu i investiranje, i tu ne mislim samo na dovođenje investitora, već i na domaće privrednike. Nastojimo da stvorimo što bolji poslovni ambijent. Dobijanjem sertifikata se, pored uređenog sistema u Gradskoj upravi Požarevca, promovišu  svi potencijali koje naš Grad ima.“ – rekao je Spasović.

Grad Požarevac dobio sertifikat za povoljno poslovno okruženje 25245
Foto; T. Bogosavljević

Grad Požarevac se dobijanjem sertifikata BFC SEE pozicionirao na mapi Srbije kao jedan od gradova koji su najpovoljniji za razvoj privrede. Sertifikat je u ime grada primio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović. Sertifikati su uručeni na konferenciji posvećenoj privrednom razvoju u regionu, koja se održava u Crnoj Gori, od Bojane Bošković, predstavnika ministarstva privrede Crne Gore.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments