Savet za bezbednost saobraćaja grada Požarevca organizovao je u saradnji sa gradom, podelu 140 dečijih auto-sedišta i obuku za njihovu pravilnu upotrebu u automobilu.

Tom prilikom, predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja istakao je  podatak da preko 80 % roditelja ne koriste na pravilan  i odgovarajući način dečija auto-sedišta   i ukazao  na značaj i prednosti  pravilne upotrebe sigurnosnih dečijih auto- sedišta. 

Grad Požarevac: Podeljeno 140 dečijih auto-sedišta 18348

Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da svako dete visine do 135 cm koje se prevozi u automobilu mora biti vezano u odgovarajućem homologovanom bezbednosnom sedištu.

Grad Požarevac: Podeljeno 140 dečijih auto-sedišta 18348

Dragan Stanojević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, rekao je da je akcija podela auto sedišta jedna humana akcija koja je započeta pre dve godine, gde je Grad Požarevac opredelio svoja sredstva na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja, da se svakom novorođenčetu sa teritorije Požarevca.


Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je istakao da je lokalna samouprava od 2017. godine podelila preko 1.000 auto sedišta.

Grad Požarevac: Podeljeno 140 dečijih auto-sedišta 18348

“Treba napomenuti transfer od Vlade Srbije koji vršimo od naplate kazni za saobraćajne prekršaje u iznosu od 30% od ukupnog naplaćenog iznosa na teritoriji Grada Požarevca, ove godine je opredeljeno oko 21,5 miliona dinara”, rekao je Spasović.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments