Nakon građanskog protesta u Velikom Gradištuštu održanog minule subote, koji je bio prvi u Braničevskom okrugu, drugi skup takve vrste u pomenutom okrugu biće održan u Požarevcu.

Prema objavama na društvenim mrežama protest protiv aktuelnog režima zakazan je u Požarevcu za petak, 25.januara u 18 časova, na Starom korzou.

U objavi se pozivaju svi građani, nezavisno od članstva u strankama, pokretima, udruženjima da se pridruže mirnom protestu “1od5miliona“ i time iskažu svoje nezadovoljstvo opštim stanjem u državi.

Sanja Lisac koja je na svojoj fejsbuk stranici prva objavila poziv za proteste kaže da je jedna od nekoliko nezadovoljnih građana koji su inicirali da se protesti održe u Požarevcu.

-Nas nekoliko nezadovoljnih građana opštim stanjem u društvu i državi pokrenuli smo akciju za održavanja protesta i u našem gradu. Mi nismo članovi nijedne stranke, udruženja, pokreta ili bilo kakve organizovane grupe, već obični građani koji žele da javno iskažu svoje nezadovoljstvo-rekla je ova Požarevljanka i dodala da su najavljen protest uredno prijavili požarevačkoj policiji, koja je ovaj skup odobrila.

Nakon okupljanja na Starom korzou planirana je i šetnja. Kako smo saznali šetnja će početi sa Starog korzoa, i kretaće se Tapačkom čaršijom do NiS pumpe, gde će Svetosavskom otići do Sunčanog parka, a odatle na polazno mesto na Starom korzou.

Za sada se ne zna da li će i ko će govoritu na protestima. O tome i drugim detaljim o održavanju prvih građanskih protesta u Požarevcu znaće se u četvrtak, dan pre njegovog održavanja.

Autor: Danas

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments