Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao radove u Ljubičevu i radove na vodovodnoj mreži u Požarevcu

Politika

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je obišao radove na Ergeli Ljubičevo i zameni azbestno vodovodnih cevi u Partizanskoj ulici. Ovom prilikom je sa direktorkom JKP Parking servis, Marijom Papović, obišao i novo postavljene brojače parking mesta na gradskim parkiralištima. Gradonačelnika su na ovim lokacijama dočekali direktori javnih preduzeća Ljubičevo, Vodovod i kanalizacija i Parking servis.

Foto: P.Jovanović

Direktor JP Ljubičevo Mirko Stojanović, izjavio je da se privode kraju radovi na popločavanju, uređenju štala, manježa i rasveti. On je dodao da će biti postavljeno 75 svetiljki i da će svi posetioci ergele moći da se šetaju tokom večernjih sati i da će ona biti postavljena  na trim stazi. Štale će imati najbolje uslove za grla u čitavom regionu.

Foto: P.Jovanović
Foto: P.Jovanović

 

 

 

 

 

 

 

 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da se u Ljubičevu realizuje upravo ono što je i obećano pre dve godine iako su mnogi sumnjali u to, najavljeno je da će dva stuba biti zadužena za razvoj turizma to su Viminacijum sa jedne strane i Ljubičevo sa druge. Radovi u Ljubičevu se izvode u saradnji lokalne samouprave sa Vladom Republike Srbije uz veliku pomoć predsednika Aleksandra Vučića.

Foto: P.Jovanović

Ova investicija iznosi preko 70 miliona dinara a 40 miliona dinara je dato od republičke vlade.

Pored ambijenta koji se sređuje uređuju se dve sportske štale i manjež koji će imati vrhunske uslove za smeštaj grla promenjeni su podovi,

Foto: P.Jovanović

uređen je krov, radi se led rasveta, ventilacija, izloacija, novi prozori,izloacija, radnici ergele će imati poboljšanje uslove rada imaće svoje kancelarije i kabine.

Ovo je jedan veliki projekat koji se realizuje već dve godine urađen je sistem za navodnjavanje za samoodrživi lavirint koji je najavljen i čija će realizacija uskoro početi.

Foto: P.Jovanović

Vladimir Stojimirović v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija dočekao je gradonačelnika u Partizanskoj ulici gde je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže koja je izgrađena 1965.godine i bila je izamortizovana još krajem prolog veka rekao je Stojimirović i još je dodao da se radi na zameni preko 300 metara cevi od Dalmatinske do ulice Lole Ribara. Vrednost radova je oko 6 miliona dinara u okviru kojih se menja 25 priključaka na vodovodnu mrežu.

Foto: P.Jovanović

 

Gradonačelnik Spasović je rekao da Strategijom generalnog vodosnabdevanja Grada Požarevca i Startegijom održivog razvoja menjaju se azbestne cevi na teritoriji grada.

– Cilj ove vlasti je da od naredne godine i sledećih bude rešavanje pitanje vodosnabdevanja grada i smanjenje gubitaka u sistemu koji nisu mali, vodovod je locirao lokacije na kojima su gde gubitci u vodovodnom sistemu i upravo je ova lokacija u Partizanskoj ulici jedna od njih. Najveća ulaganja biće u vodosnbadevanju i da se uveliko radi na projektu fabrike za pijaću vodu. Priprema se dokumentacije i rešavaju se imovinsko pravni odnosi na vodoizvorištu i da će to sve naredne godine biti gotovo kao i projekat – rekao je Spasović i dodao je da će to biti velika investicija koja će se realizovati kako on očekuje uz pomoć Vlade Republike Srbije.

Foto: P.Jovanović

 

Marija Papović direktorka JKP Parking servis, rekla je da ovo JP se trudi da sa tehnološkim inovacijama približi Požarevac najvećim gradovima u Srbiji kada je u pitanju njena sfera a to su parkirališta.

Projekat postavljanja brojača slobodnih parking mesta su sada već postavljeni na dve lokacije kod zgrade načelstva i kod centralne apoteke.

Foto: P.Jovanović

Papovićka je još dodala da je potrebno rešavati problem parking mesta u gradu zbog velike frekfencije saobraćaja kao i zbog povećanog broja turista koji dolaze u naš grad zato što smo vraćeni na turističku mapu Srbije. Postavljanje brojača je jedan korak ka tome a od naredne godine brojači će biti postavljeni kod zgrade Višeg suda i kod parkinga Centra za kulturu.

Foto: P.Jovanović

 

Gradonačelnik Spasović je rekao da se ova lokalna samouprava trudi da nezaostaje za većim gradovima i da ih prati po svim tehnološkim inovacijama kao što je ovaj brojač slobodnih parking mesta.

Sve ovo radimo zbog nas samih, građana Požarevca, uređujemo i horizontalnu i vertikalnu signaliazciju.

Foto: P.Jovanović

 

Kada je u pitanju brojača slobodnih parking mesta to nije velika investicija ali je veoma bitna tehnološka inovacija koja će olakšati građanima nalaženje parking mesta.

Spasović je najavio i izgradnju spratne garaže preko puta hotela Dunav, za koju je završena javna nabavka, ovaj parking će moći da primi oko 150 automobila.