Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao radove u Ljubičevu i radove na vodovodnoj mreži u Požarevcu

Politika

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je obišao radove na Ergeli Ljubičevo i zameni azbestno vodovodnih cevi u Partizanskoj ulici. Ovom prilikom je sa direktorkom JKP Parking servis, Marijom Papović, obišao i novo postavljene brojače parking mesta na gradskim parkiralištima. Gradonačelnika su na ovim lokacijama dočekali direktori javnih preduzeća Ljubičevo, Vodovod i kanalizacija i Parking servis.

Foto: P.Jovanović

Direktor JP Ljubičevo Mirko Stojanović, izjavio je da se privode kraju radovi na popločavanju, uređenju štala, manježa i rasveti. On je dodao da će biti postavljeno 75 svetiljki i da će svi posetioci ergele moći da se šetaju tokom večernjih sati i da će ona biti postavljena  na trim stazi. Štale će imati najbolje uslove za grla u čitavom regionu.

Foto: P.Jovanović
Foto: P.Jovanović

 

 

 

 

 

 

 

 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da se u Ljubičevu realizuje upravo ono što je i obećano pre dve godine iako su mnogi sumnjali u to, najavljeno je da će dva stuba biti zadužena za razvoj turizma to su Viminacijum sa jedne strane i Ljubičevo sa druge. Radovi u Ljubičevu se izvode u saradnji lokalne samouprave sa Vladom Republike Srbije uz veliku pomoć predsednika Aleksandra Vučića.

Foto: P.Jovanović

Ova investicija iznosi preko 70 miliona dinara a 40 miliona dinara je dato od republičke vlade.

Pored ambijenta koji se sređuje uređuju se dve sportske štale i manjež koji će imati vrhunske uslove za smeštaj grla promenjeni su podovi, uređen je krov, radi se led rasveta, ventilacija, izloacija, novi prozori,izloacija, radnici ergele će imati poboljšanje uslove rada imaće svoje kancelarije i kabine.

Foto: P.Jovanović

Ovo je jedan veliki projekat koji se realizuje već dve godine urađen je sistem za navodnjavanje za samoodrživi lavirint koji je najavljen i čija će realizacija uskoro početi.

Foto: P.Jovanović

Vladimir Stojimirović v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija dočekao je gradonačelnika u Partizanskoj ulici gde je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže koja je izgrađena 1965.godine i bila je izamortizovana još krajem prolog veka rekao je Stojimirović i još je dodao da se radi na zameni preko 300 metara cevi od Dalmatinske do ulice Lole Ribara. Vrednost radova je oko 6 miliona dinara u okviru kojih se menja 25 priključaka na vodovodnu mrežu.

Foto: P.Jovanović

 

Gradonačelnik Spasović je rekao da Strategijom generalnog vodosnabdevanja Grada Požarevca i Startegijom održivog razvoja menjaju se azbestne cevi na teritoriji grada.

– Cilj ove vlasti je da od naredne godine i sledećih bude rešavanje pitanje vodosnabdevanja grada i smanjenje gubitaka u sistemu koji nisu mali, vodovod je locirao lokacije na kojima su gde gubitci u vodovodnom sistemu i upravo je ova lokacija u Partizanskoj ulici jedna od njih. Najveća ulaganja biće u vodosnbadevanju i da se uveliko radi na projektu fabrike za pijaću vodu. Priprema se dokumentacije i rešavaju se imovinsko pravni odnosi na vodoizvorištu i da će to sve naredne godine biti gotovo kao i projekat – rekao je Spasović i dodao je da će to biti velika investicija koja će se realizovati kako on očekuje uz pomoć Vlade Republike Srbije.

Foto: P.Jovanović

 

Marija Papović direktorka JKP Parking servis, rekla je da ovo JP se trudi da sa tehnološkim inovacijama približi Požarevac najvećim gradovima u Srbiji kada je u pitanju njena sfera a to su parkirališta.

Projekat postavljanja brojača slobodnih parking mesta su sada već postavljeni na dve lokacije kod zgrade načelstva i kod centralne apoteke.

Foto: P.Jovanović

Papovićka je još dodala da je potrebno rešavati problem parking mesta u gradu zbog velike frekfencije saobraćaja kao i zbog povećanog broja turista koji dolaze u naš grad zato što smo vraćeni na turističku mapu Srbije. Postavljanje brojača je jedan korak ka tome a od naredne godine brojači će biti postavljeni kod zgrade Višeg suda i kod parkinga Centra za kulturu.

Foto: P.Jovanović

 

Gradonačelnik Spasović je rekao da se ova lokalna samouprava trudi da nezaostaje za većim gradovima i da ih prati po svim tehnološkim inovacijama kao što je ovaj brojač slobodnih parking mesta.

Sve ovo radimo zbog nas samih, građana Požarevca, uređujemo i horizontalnu i vertikalnu signaliazaciju.

Foto: P.Jovanović

 

Kada je u pitanju brojača slobodnih parking mesta to nije velika investicija ali je veoma bitna tehnološka inovacija koja će olakšati građanima nalaženje parking mesta.

Spasović je najavio i izgradnju spratne garaže preko puta hotela Dunav, za koju je završena javna nabavka, ovaj parking će moći da primi oko 150 automobila.