Osmo Međunarodno savetovanje pčelara Braničevskog okruga održano je u kostolačkoj pozorišnoj Sali.

Na predavanju su učestvovali eminentni stručnjaci iz zemlje i regiona, koji su predstavili nove tehnologije u ovoj poljoprivrednoj grani ali su i razmenili iskustva u radu.

Prisutne goste pozdravio je predsednik Udruženja pčelara Grada Požarevca Dejan Milošević, koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na razumevanju i saradnji. Ovom prilikom uručena je zahvalnica predsedniku Gradske opštine Kostolac Serdžu Krstanovskom za dobru saradnju.

Savetovanje je svečano otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da ulaganje u pčelarstvo nije politički čin već opšte dobro,

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović otvorio 8. Međunarodno savetovanje pčelara Braničevskog okruga 15032

Bane Spasović

„Ne čudi nas činjenica, a ne neki paušalni podatak, da je Udruženje pčelara Požarevac jedno od najmasovnijih i najbolje organizovanih u državi. Mislim da su njegova najveća snaga upravo savetovanja poput ovoga, koja otvaraju vrata novim tehnikama i tehnologijama i ne uljuljkuju se prirodnim potencijalima koja su odličan preduslov da srpski med stigne na što udaljenije svetske police.

Da bi se to desilo, treba gledati iza horizonta, treba prigrliti iskustva drugih ali i ne stideti se da drugima pokažete svoje znanje i iskustvo i podeliti ih sa njima. Znate i sami da pčelarstvo odavno nije više samo briga o pčelama i proizvodnja meda već i niz srodnih proizvoda, kao i očuvanje i poboljšanje zdravlja pa i turizam. Uzevši u obzir da se grad Požarevac brine o zdravlju naših građana a takođe želi da još više ojača turizam pozivam vas da i nadalje svoje projekte usmeravate što više ka tim oblastima”.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović otvorio 8. Međunarodno savetovanje pčelara Braničevskog okruga 15032
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments