Gradska opština Kostolac donela je odluku o raspisivanju konkursa za dodelu sredstava za projekte i programe udruženja koja će se finasirati iz budžeta ove gradske opštine.

Ove godine Gradska opština Kostolac je za ovaj konkurs izdvoijla  5 700 000 dinara. Finansiraće se programu u okviru programa 11 – Socijalna i dečija zaštita i u okvira programa 13 – Razvoj kuluture i infromisanja.

U okviru programa 11 finasiraće se projekti koji u sebi imaju brigu o starima. Za ove projekte opredeljeno je milion dinara.

U okviru programa 13 finasiraće se projekti iz sledećih oblasti: zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava; socijalne i zdravstvene zaštite; zaštiti lica sa invaliditetom; boračko invalidske zaštite; društvene brige o deci i omladini; briga o životinjama; humanitarnih programa; održivog razvoja; prevencije i zaštite od bolesti zavisnosti; unapređenja rodne ravnopravnosti; prevencije nasilja; ekologije i zaštite životne sredine; programa jačanja saradnje između javnog i civilnog sektora; podsticanja razvoja privrednih i poljoprivrednih delatnosti i  drugih programa kojima udruženje isključivo i neposredno sledi javne potrebe; istraživanja kulturnog nasleđa; knjiga i književnosti (stvaralaštvo, izdavaštvo, knjižarstvo, prevodilaštvo); muzike (stvaralaštvo, produkcija, interprentacija), likovne i primenjene umetnosti, vizuelne umetnosti i kulture, scenskog stvaralaštva i interpretacije (drama, opera,balet,ples), kinematografije i audio – vizuelnog stvaralaštva, umetničke fotografije, digitalnog stvaralaštva i multimedije, naučnoistraživačke i edukativne delatnosti u kulturi, ostala muzička, govorna, i scenska izvođenja kulturnih programa; organizacija značajnog takmičenja, memorijalnog kupa ili prvenstva u oblasti sporta.

 Za ove oblasti opredeljeno je 2 miliona dinara.

Više informacija možete pročitati OVDE.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments