Gradski odbor Srpske napredne stranke u Požarevcu objavio je večeras rezultate ponovljenih lokalnih izbora na tri biračka mesta u Požarevcu koje je obradio njihov izborni štab.

Prema njihovim podacima na biračkom mestu broj 6 u selu Brežane ukupan broj izašlih glasača je 444, odnosno 60,57%. Od toga je lista Aleksandar Vučić – za našu decu osvojila čak 415 glasova ili 93,47% . Na tom biračkom mestu lista Ivica Dačić – SPS osvojila je 15 glasova, odnosno 3,38%.

Na biračkom mestu 25 u mesnoj zajednici Burjan koje se nalazilo u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ izašla su 352 birača što u izlaznosti iznosi 33,4%. Lista „Aleksandar Vučić – za našu decu “ osvojila je 246 glasova odnosno 69,89%. Ivica Dačić-SPS osvojila je 52 glasa ili 14,77%.

Na biračkom mestu broj 26 takođe u MZ Burjan u OŠ „Vuk Karadžić“ svoje pravo da glasa iskoristilo je 399 građana, odnosno 36,51%. I ovde je lista SNS-a odnela pobedu sa 293 dobijena glasa ili 73,43%. SPS dobio je na ovom biračkom mestu 52 glasa što predstavlja 13,03% glasača.

Po proračunu izbornog štaba gradskog odbora SNS-a u Požarevcu, mandati u budućem lokalnom parlamentu biće podeljeni na sledeći način:

Lista Aleksandar Vučić – za našu decu : 49 mandata

Ivica Dačić – SPS – JS : 13 mandata

Vlaška stranka „Most“ : 2 mandata i

Suverenisti: 4 mandata.

Saša Pavlović, kandidat za odbornika Srpske napredne stranke, zahvalio je građanima Požarevca što su izašli na ponovljene izbore, na njihovom strpljenju i većem poverenju i rezultatu koji je ostvaren:

„Očekujemo zvanične rezultate. Rezultati koje smo ostvarili u poslednje dve nedelje su istorijski i daju nam jednu veliku obavezu da u budućnosti moramo raditi još jače i bolje i da uzvratimo ovo poverenje koje smo dobili.“

Ostaju još ponovljeni parlamentarni izbori koji će biti održani u sredu, 1. jula, na biračkom mestu broj 23, MZ Bulevar.  Ovom prilikom Pavlović je pozvao građane da izađu i ostvare svoje građansko pravo i izrazio nadu da će se time završiti ovaj izborni ciklus u Požarevcu.

 

1 2 votes
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments