„Gulini dani“ od 25. do 31. marta u Petrovcu na Mlavi – Repertoar Gulinih dana 2019

Petrovac na Mlavi

U Petrovcu na Mlavi 25. marta počinje jubilarni, deseti pozorišni festival „Gulini dani“, koji se održava u organizaciji Kulturno-prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“, pod pokroviteljstvom opštine.

Organizacioni odbor desetog jubilarnog pozorišnog festivala „Gulini dani“ koji je posvećen Dragoljubu Milosavljeviću Guli, poznatom pozorišnom i televizijskom glumcu koji je rođen u gradu na Mlavi, doneo je odluku o ovogodišnjem repertoaru festivala.

Prve večeri nastupaju domaćini pozorište “Bata Bulić”, a poslednje glumci Narodnog pozorišta iz Beograda. U organizaciji Kulturno prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca, a pod pokroviteljstvom opštine, na ovogodišnjem festivalu od 25.marta biće izvedeno sedam predstava.

Festival će otvoriti domaćin, pozorište „Bata Bulić“ premijerom predstave „Sumnjivo lice“, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Miloš Jagodić.

Nakon toga, publika će moći da pogleda nastup “Draf teatra” iz Tuzle, republika Bosna i Hercegovina, sa predstavom “Evropejci” po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Dragana Stajića.

Treće večeri na repertoaru je predstava pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića “Policajci” u režiji Ivana Tomaševića. Amatersko pozorište Kovin nastupa četvrtog dana smotre sa predstavom “Hamlet u selu Mrduša Donja” po tekstu Ive Brešana, a u režiji Jovana Grujića. Pete večeri smotre gostuju glumci Gradskog pozorišta Jagodina koji će izvesti komad “Pidžama za šestoro” po tekstu Marka Kamoletija, a u režiji Velimira Mitrovića.

Predposlednje dana festival publici će se predstaviti glumci Centra za kulturu Berane predstavom “Ne mogu da platim i neću da platim” po tekstu Žorža Fejdoa, a u režiji Gorana Bjelanovića.

Poslednje večeri festivala glumci Narodnog pozorišta iz Beograda predstaviće se predstavom “Frenki i Džoni” koju je režirala Tea Pukarić po tekstu Terensa Mek Nelija.

Festival će se i ove godine održati u organizaciji Kulturno prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“, a pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi.

Autor: kpcpetrovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *