U Petrovcu na Mlavi 25. marta počinje jubilarni, deseti pozorišni festival „Gulini dani“, koji se održava u organizaciji Kulturno-prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“, pod pokroviteljstvom opštine.

Organizacioni odbor desetog jubilarnog pozorišnog festivala „Gulini dani“ koji je posvećen Dragoljubu Milosavljeviću Guli, poznatom pozorišnom i televizijskom glumcu koji je rođen u gradu na Mlavi, doneo je odluku o ovogodišnjem repertoaru festivala.

Prve večeri nastupaju domaćini pozorište “Bata Bulić”, a poslednje glumci Narodnog pozorišta iz Beograda. U organizaciji Kulturno prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca, a pod pokroviteljstvom opštine, na ovogodišnjem festivalu od 25.marta biće izvedeno sedam predstava.

„Gulini dani“ od 25. do 31. marta u  Petrovcu na Mlavi - Repertoar Gulinih dana 2019 15974

Festival će otvoriti domaćin, pozorište „Bata Bulić“ premijerom predstave „Sumnjivo lice“, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Miloš Jagodić.

Nakon toga, publika će moći da pogleda nastup “Draf teatra” iz Tuzle, republika Bosna i Hercegovina, sa predstavom “Evropejci” po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Dragana Stajića.

Treće večeri na repertoaru je predstava pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića “Policajci” u režiji Ivana Tomaševića. Amatersko pozorište Kovin nastupa četvrtog dana smotre sa predstavom “Hamlet u selu Mrduša Donja” po tekstu Ive Brešana, a u režiji Jovana Grujića. Pete večeri smotre gostuju glumci Gradskog pozorišta Jagodina koji će izvesti komad “Pidžama za šestoro” po tekstu Marka Kamoletija, a u režiji Velimira Mitrovića.

Predposlednje dana festival publici će se predstaviti glumci Centra za kulturu Berane predstavom “Ne mogu da platim i neću da platim” po tekstu Žorža Fejdoa, a u režiji Gorana Bjelanovića.

Poslednje večeri festivala glumci Narodnog pozorišta iz Beograda predstaviće se predstavom “Frenki i Džoni” koju je režirala Tea Pukarić po tekstu Terensa Mek Nelija.

„Gulini dani“ od 25. do 31. marta u  Petrovcu na Mlavi - Repertoar Gulinih dana 2019 15974

Festival će se i ove godine održati u organizaciji Kulturno prosvetnog centra i pozorišta „Bata Bulić“, a pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi.

Autor: kpcpetrovac

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments