Na mađarskom graničnom prelazu Reske od noćas je pojačan saobraćaj prema Srbiji. Gužve na granici izazvali građani Srbije, koji dolaze iz zemalja žarišta koronavirusa, saznaje RTS.

Stvorena je kilometarska kolona vozila, a za prelazak mađarsko-srpske granice, potrebno najmanje pet sati. Granična policija ne dozvoljava ulaz u zemlju putnicima iz zemalja žarišta sa aktuelnog spiska Vlade Srbije.

Kako RTS saznaje, sa graničnog prelaza Horgoš, tokom dana je vraćeno oko 150 stranih državljana, zbog toga što su se u Srbiju uputili iz zemalja za čije je državljane i stanovnike zabranjen ulaz u Srbiju.

Razlog usporenog prelaza granice je povećan broj državljana Srbije koji dolaze iz zemalja žarišta kojima granični sanitarni inspektori izdaju rešenja o zdravstvenom nadzoru.

Sa državljanima Srbije se na Horgošu obavlja detaljan razgovor, a granična policija pomaže sanitarnoj inspekciji koja sa njima razgovara, meri im temperaturu i izdaje rešenja o zdravstvenom rešenju.

Kako javlja javni servis, izdato je 1.000 rešenja, a najviše su ih dobili državljani Srbije koji su u zemlju ušli iz Nemačke i Austrije.

Autor RTS

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Miloš
15/03/2020 21:53

Sanitarna inspekcija daje našima pogrešan broj Zavoda za javno zdravlje Požarevac 2222568, pravi je 222568.