Gradski ženski hor “Barili “ predvođen dirigentkinjom mr Katalin Tasić je 24. januara svojim nastupom otvorio Svečani diplomatski prijem , koji je u čast svog Nacionalnog praznika priredila ambasada Mjanamara u Beogradu.

U prepunoj sali “Ivo Andrić“ beogradskog hotela “Metropol Palas“ , Njegova Ekselencija ambasador Mjo Ej, pozdravljajući visoke zvanice – članove diplomatskog kora i ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života , podsetio je da se ove godine obeležava 71. godišnjica od sticanja nezavisnosti Republike Mjanmarske Unije.

Hor "Barili" svojim nastupom uveličao nacionalni praznik Republike Mjanmara 14311

Naglasivši značaj izvanrednih bilateralnih odnosa dve zemlje, biranim rečima se zahvalio horu “Barili “ koji je već drugu godinu uzastopno, na besprekornom burmanskom jeziku briljantno izveo himnu Mjanmara.Kuriozitet večeri i poseban doživljaj za zvanice predstavljala je drevna tradicionalna burmanska igra, koju su sa ćerkom ambasadora i visokom službenicom ambasade Mjanmara zajedno odigrale i članice hora “Barili“.

“Imala sam čast da mi ambasador Mjo prenese izraze visokog poštovanja i zahvalnosti za učešće članica Hora u tradicionalnom burmanskom plesu, kao i želju domaćina da ih naučimo srpsko kolo i budemo gosti njihove predivne zemlje.

Hor "Barili" svojim nastupom uveličao nacionalni praznik Republike Mjanmara 14311

Čestitam svim članicama Hora na iskazanom naporu i visokoj profesionalnosti koje su pokazale u sadlađivanju veoma složenog burmanskog jezika i takođe nimalo jednostavne i nama egzotične himne Mjanmara, čime su se kao i mnogo puta do sada, pokazale kao svojevrsni ambasadori u službi kulturne diplomatije Republike Srbije i srpske kulture , što na najvišem nivou i svesrdno prepoznaje i podržava Grad Požarevac“, izjavila je Katalin Tasić po završetku Svečanog diplomatskog prijema.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments